Κάποιοι βλέποντας τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη της τελευταίας τριετίας Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί δακρυσμένος από το «Καμπ Νου» μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Τσέλσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησαν για «τέλος εποχής» της κορυφαίας σύγχρονης ποδοσφαιρικής ομάδας. Κάποιοι άλλοι, περισσότερο κυνικοί απλώς έκαναν τον παραλληλισμό με τον ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων το 2009, όταν στο Λονδίνο ήταν η Μπαρτσελόνα εκείνη που έπαιρνε την πρόκριση με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Και οι Βρετανοί είδαν απλώς τον Φερνάντο Τόρες να σκοράρει!

«Ο Τέρι αποβλήθηκε, ο Μέσι έχασε πέναλτι, η Τσέλσι στον τελικό και το πιο απίστευτο όλων: Ο ΤΟΡΕΣ ΣΚΟΡΑΡΕ» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Sun», αναφερόμενη στο γκολ του ισπανού επιθετικού με το οποίο οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν 2-2 και ουσιαστικά «σφράγισαν» την πιο επική πρόκριση σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μπλε βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο «Καμπ Νου», να παίζουν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τζον Τέρι και τελικά να φεύγουν θριαμβευτές απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη. «Είναι ιστορική νύχτα για τον σύλλογο. Νομίζω ότι αξίζαμε να πάμε στον τελικό, καθώς δεν λυγίσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού» είπε ο τεχνικός της Τσέλσι κ. Ρομπέρτο ντι Ματέο ο οποίος έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα (2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι) σε 15 ματς από τότε που διαδέχτηκε τον κ. Αντρέ Βίλας – Μπόας.

Η Τσέλσι πάει για δεύτερη φορά στην ιστορίας της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και όπως την περίοδο 2007-08 έτσι και εφέτος ξεκίνησε τη χρονιά με έναν πορτογάλο προπονητή στον πάγκο της (τότε ήταν ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο) και θα κλείσει με κάποιον άλλο!

Το τίμημα πάντως που πληρώνει η Τσέλσι είναι αρκετά υψηλό, καθώς εκτός από τον Τέρι, θα λείψουν από τον τελικό έχοντας συμπληρώσει κίτρινες κάρτες ο σκόρερ του πρώτου γκολ των Μπλε στο «Καμπ Νου» Ραμίρες, ο αμυντικός μέσος Ραούλ Μεϊρέλες και ο αμυντικός Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Ο 31χρονος Τέρι δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του να χτυπήσει τον Αλέξις Σάντσες στην πλάτη στο 37’ της αναμέτρησης λέγοντας ότι «βλέποντας τη φάση στο βίντεο καταλαβαίνω ότι μοιάζει πολύ άσχημο, ωστόσο όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι τέτοιος παίκτης. Δεν το έκανα εσκεμμένα και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και τους φίλους της Τσέλσι».

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίτο στέμμα της την τελευταία τετραετία και πέμπτο στην ιστορία της, τρεις ημέρες μετά την ήττα της στο «clasico» από τη Ρεάλ Μαδρίτης που σήμανε και την πτώση της από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Πονάει ο αποκλεισμός με τέτοιον τρόπο, γιατί δώσαμε τα πάντα» είπε ο μέσος των Μπλαουγκράνα Σεσκ Φράμπρεγας. «Χρειαζόμασταν ένα τέλειο ματς, ωστόσο δεν το είχαμε μιας και πάλι δεν πετύχαμε όσα γκολ απαιτούνταν» συμπλήρωσε ο ισπανός διεθνής μέσος.

Από την πλευρά του ο 41χρονος τεχνικός των Μπλαουγκράνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της περιόδου, σημείωσε ότι «θα αποφασίσω για το αν θα μείνω ή όχι τις επόμενες ημέρες, αφού προηγουμένως μιλήσω με τον βοηθό μου Τίτο Βιλανόβα και τον πρόεδρο του συλλόγου Σάντρο Ροσέλ». Ο κ. Γκουαρδιόλα έχει οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση 13 τίτλων από το 2008 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της.

Μιλώντας για τον επαναληπτικό ημιτελικό ο τεχνικός της «Μπάρτσα» στάθηκε στην απώλεια του πέναλτι από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρ Τσεχ σε ένα σημείο του αγώνα, όπου το σκορ θα μπορούσε να γίνει 3-1 και να γραφτεί ο επίλογος στα όνειρα πρόκρισης της Τσέλσι. «Εχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει χάρη σε αυτό το παιδί» θύμισε στους επικριτές του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη. «Περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε. Τον θαυμάζω απεριόριστα, γιατί είναι γενναίος και υπόδειγμα για όλους».

Καθοριστικό χαρακτήρισε και το γκολ του Ραμίρες, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το οποίο η Τσέλσι επανέκτησε προβάδισμα πρόκρισης μειώνοντας σε 2-1. «Αν το σκορ ήταν 2-0 στο ημίχρονο, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα, καθώς η Τσέλσι με δέκα παίκτες θα έπρεπε να ανοιχτεί. Ωστόσο το 2-1 άλλαξε την ψυχολογία.

Αποδείχθηκε ότι δεν είναι εύκολο να σκοράρεις. Δεν είμαστε ομάδα που έχει εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης και για αυτό οι αντίπαλοι προσαρμόζονται πάντα στο παιχνίδι μας. Κοιτάζω τους παίκτες μου και προσπαθώ να βρω τι πήγε στραβά, για ποιον λόγο δεν είμαστε στον τελικό, αλλά δεν ξέρω τι να τους πω. Ειλικρινά πιστεύω οτι απλά δεν ήταν η σειρά μας. Κάναμε τα πάντα, αλλά δεν τα καταφέραμε».