Συνιστούν δύο εντελώς αντίθετα παραδείγματα. Η ΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια βιώνει την απόλυτη (αγωνιστικά και ιδιοκτησιακά) παρακμή της και ο Ατρόμητος ο οποίος με βήματα προσεγμένα και σταθερά, διαρκώς προοδεύει. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που μοιάζει με πρόβα των επερχόμενων πλέι οφ αν και η Ένωση έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και για το σημερινό ματς καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας και καλείται να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στην επιμέρους διαδικασία.
«Από σήμερα ως και τέλος της σεζόν οφείλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο ώστε να εξασφαλίσουμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε ο αμυντικός της ΑΕΚ Κώστας Μανωλάς, στόχος ο οποίος ίσως δεν θα ήταν και τόσο εφικτός για την Ενωση αν δεν υπήρχε η ισχυρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να λάβει μέρος στη διαδικασία των πλέι οφ έχοντας αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου.

Οι Πράσινοι είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν αυτή την εξάδα αγώνων έχοντας σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι των τριών άλλων διεκδικητών της δεύτερης θέσης, όμως λόγω της ιδιοκτησιακής κατάστασής τους και όσων αυτή έχει επιφέρει στην ποδοσφαιρική ομάδα, ενδέχεται ότι θα περιοριστεί σε ρόλο ρυθμιστή.

Μεγάλα όνειρα βέβαια κάνει και ο Ατρόμητος, ασχέτως αν για εκείνον προέχει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο υπό τις οδηγίες του κ. Γιώργου Δώνη, ο οποίος ενδέχεται τον ερχόμενο Ιούνιο να κλείσει την επιτυχή σταδιοδρομία του στον Ατρόμητο για να αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού.

Στο σημερινό ματς είναι αρκετά δε τα πρόσωπα που θα προσελκύσουν ξένους ατζέντηδες και σκάουτ στο ΟΑΚΑ. Δύο ομάδες από τη Γαλλία (ή μία είναι η Μαρσέιγ) και άλλες τρεις από την Γερμανία και την Ιταλία έχουν αποστείλει ειδικούς παρατηρητές οι οποίοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους κυρίως στους Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου, Λεονάρντο, Βίκτωρ Κλωναρίδη και Ανδρέα Τάτο.