Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και 30 αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου να βρεθεί μια ομάδα ικανή να κρατήσει τους πρωταθλητές κόσμου, Ευρώπης και Ισπανίας στο μηδέν. Ισως μόνο και μόνο για αυτό το κατόρθωμα η Μίλαν που μπλόκαρε την επιθετική μηχανή των Μπλαουγκράνα να άξιζε κάποιο βραβείο. Για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πάντως, θα χρειαστεί να πετύχει και κάποιο γκολ και στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης στο «Καμπ Νου» τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας κατάφερε να περιορίσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη Λιονέλ Μέσι χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή της. Οι παίκτες της ιταλικής ομάδας τον μάρκαραν στενά, τον τράβηξαν, του έκαναν φάουλ, «έπεφταν στα πόδια του σαν σουφραζέτες» όπως έγραψε η αγγλική εφημερίδα Telegraph, ενώ του έκαναν τάκλιν σαν να εξαρτώταν η ζωή τους από την επιτυχία της προσπάθειάς τους. Βρέθηκε ακόμη και ένας οπαδός που σημάδευε τον αργεντινό σούπερ σταρ με λέιζερ επιχειρώντας να τον σταματήσει.

Στο τέλος βέβαια, η Μίλαν έμοιαζε να έχει πετύχει το δυσκολότερο κόλπο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σταματώντας τον Μέσι και τη Μπαρτσελόνα. Επιπλέον οι ευκαιρίες που απώλεσαν ο Ρομπίνιο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ντέρμπι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που επιτρέπει στους Ροσονέρι να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση στον επαναληπτικό.

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα βομβάρδισε την εστία του Κριστιάν Αμπιάτι αναγκάζοντάς τον σε τουλάχιστον πέντε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο. «Το γεγονός ότι η Μίλαν είναι ικανοποιημένη από την ισοπαλία δείχνει πόσα έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια» είπε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα συμπληρώνοντας ότι «η αντίπαλός μας είχε πίστη και τρομερή αυτοπεποίθηση».

Στον δεύτερο προημιτελικό της Τετάρτης η Μπάγερν Μονάχου έφυγε νικήτρια (2-0) από τη Μασαλία χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες αντιστάσεις από την γεμάτη απουσίες και προβλήματα Μαρσέιγ χάρη στο 11ο γκολ στον θεσμό από τον Μάριο Γκόμεζ και ένα δεύτερο από τον Αριεν Ρόμπεν. Ετσι η βαυαρική ομάδα στην έδρα της οποίας θα διεξαχθεί ο τελικός του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται με το ένα πόδι στον ημιτελικό περιμένοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επίσης δείχνει ότι έχει «καθαρίσει» από τον πρώτο προημιτελικό την υπόθεση πρόκριση.