Στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που χρίστηκαν σκόρερ από τη γωνία του κόρνερ, συγκαταλέγεται από την Κυριακή (25/3) ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κέρκυρα στο 15΄ έστησε την μπάλα στο σημαιάκι του κόρνερ και με το μαγικό αριστερό του πόδι «εκτέλεσε» τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάριο Γκαλίνοβιτς. «Εψαχνα καιρό αυτό το γκολ» σχολίασε ο Γκαρσία, στον οποίο ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Λάσλο Μπόλονι έχει αναθέσει την εκτέλεση όλων των «στημένων».
Στην πατρίδα του Πάμπλο Γκαρσία και στη Λατινική Αμερική γενικότερα, τα γκολ που σημειώνονται από εκτέλεση κόρνερ ονομάζονται ολυμπιακά (gol olimpico). Η ονομασία προήλθε από το πρώτο γκολ που δέχτηκε η χρυσή ολυμπιονίκης το 1924 ομάδα της Ουρουγουάης, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Αργεντινό Τσεζαρέο Ονζάρι στις 2 Οκτωβρίου 2004 στο Μπουένος Αϊρες.
Γκολ α λα Πάμπλο Γκαρσία είχε σημειώσει στο φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας και ο Δημήτρης Γραμόζης. Ο επιθετικός της Κέρκυρας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στις 23 Ιανουαρίου 2012 είχε κεραυνοβολήσει από το σημαιάκι του κόρνερ τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου Σρέντιαν Μπλάζιτς.
Τα γκολ που σημειώνονται από κόρνερ είναι μοναδικά στο είδος τους για δύο λόγους: Πρώτον επειδή _ εκτός από τύχη _ χρειάζεται απίστευτη ικανότητα και εξαιρετικό ταλέντο να στείλεις την μπάλα στο πρώτο ή στο δεύτερο «παραθυράκι» της εστίας. Δεύτερον διότι στις μέρες μας δύσκολα βρίσκεις προπονητή που να μη σχεδιάζει κάποια κομπίνα κατά την εκτέλεση κόρνερ, τουτέστιν… απαγορεύεται το απευθείας χτύπημα.
Δεκάδες είναι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που δοκίμασαν και πέτυχαν να σκοράρουν από κόρνερ. Τη δεκαετία του 1960 οι Μουφίτ Καλιοτζής (Αρης), Ηλίας Υφαντής (Ολυμπιακός), Στέλιος Μπέσης και Παναγιώτης Σκούφος (Προοδευτική), Μπάμπης Χατζηδήμος (Φωστήρας), Ανδρέας Παπαεμμανουήλ (Παναθηναϊκός), Κώστας Νικολαϊδης και Κώστας Παπάζογλου (Παναιγιάλειος), Γιάννης Φελεκίδης και Τάκης Λιάπης (Πιερικός), Μανώλης Κεραμιδάς (Αρης), Ανέστης Αφεντουλίδης (ΠΑΟΚ), Μπάμπης Σταυρόπουλος (Αιγάλεω), Παύλος Κοψαχείλης (Καβάλα), Σάκης Κουβάς (Βύζαντας).
Τη δεκαετία του 1970 οι Νίκος Γιούτσος (Ολυμπιακός), Μίμης Δομάζος (Παναθηναϊκός), Μίμης Παπαϊωάννου (ΑΕΚ), Κώστας Δαβουρλής (Παναχαϊκή), Γιώργος Καραϊσκος (Εθνικός), Χρήστος Ανδρεούδης (Λάρισα), Σήφης Κορωνάκης (ΟΦΗ).
Τη δεκαετία του 1980 οι Γιώργος Κούδας (ΠΑΟΚ), Λάκης Παπαϊωάννου (Ηρακλής), Τάκης Τσιρώνης (Καστοριά), Βασίλης Χατζηπαναγής (Ηρακλής), Χρήστος Δημόπουλος (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Σαραβάκος και Πάρης Γεωργακόπουλος (Παναθηναϊκός).
Τη δεκαετία του 1990 οι Κώστας Φραντζέσκος (ΟΦΗ), Βασίλης Τσιάρτας (ΑΕΚ), Θοδωρής Παπαδημητρίου (Απόλλων Αθηνών), Κώστας Κολομητρούσης (Λάρισα), Κώστας Τσάνας (Αθηναϊκός). Την ίδια δεκαετία σκόραραν από κόρνερ και ο Σέρβος Μίλινκο Πάντιτς (Πανιώνιος) με τον Σύριο Μοχάμεντ Αφάς (Ιωνικός).
Πάνω από μία φορά από το σημείο του κόρνερ σκόραραν ο Χατζηπαναγής (6) και οι Σαραβάκος, Δημόπουλος, Ανδρεούδης, Κεραμιδάς, Κοψαχείλης, Αφάς (2). Ανεπανάληπτος θεωρείται όμως ο Χατζηπαναγής. Χτύπαγαν καρδιές, όταν ο άσος του Γηραιού έστηνε την μπάλα για να εκτελέσει κόρνερ με το μαγικό αριστερό του πόδι. Ο «Νουρέγιεφ» των γηπέδων σκόραρε το 1982-1983 εναντίον του Ολυμπιακού, το 1983-1984 εναντίον του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας, το 1984-1985 εναντίον της Δόξας Δράμας και της Λάρισας και το 1988-1989 εναντίον του Εθνικού.
Ειδικοί στο να σκοράρουν από κόρνερ θεωρούνται οι βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές. Ο Ρομπέρτο Κάρλος σκόραρε πέρυσι στο παιχνίδι Κορίνθιανς – Πορτουγκέζα και ο Ροναλντίνιο στην αναμέτρηση Φλαμένγκο – Αβάι. Από κόρνερ σκόραρε τον Ιούλιο του 2011 και ο Αγγλος Ντέιβιντ Μπέκαμ το νικητήριο γκολ στον αγώνα Λος Αντζελες Γκάλαξι – Σικάγο Φάιρ (2-1) με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα. Ωστόσο ο άγνωστος Βορειοϊρλανδός Πολ Οουενς είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο ο οποίος στον αγώνα Κολεράινε – Κλέναβον για το πρωτάθλημα της χώρας του σημείωσε δύο γκολ από κόρνερ!
Στην ιστορία έχει μείνει επίσης για τις εκπληκτικές εκτελέσεις κόρνερ και ο αείμνηστος (μετέπειτα σπουδαίος προπονητής της Ντιναμό Κιέβου και της Εθνικής ΕΣΣΔ) Βαλερί Λομπανόφσκι. «Στεγνό καθάρισμα» ονόμαζαν οι Ουκρανοί τα χτυπήματά του. Ο κορυφαίος σοβιετικός προπονητής έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή στην Ντιναμό Κιέβου κυρίως χάρη στα γκολ που σημείωσε ή σέρβιρε σε συμπαίκτες του από το σημείο του κόρνερ.