Αγευστο αποδείχθηκε το φιλικό παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκρήτιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με το αντίστοιχο του Κέβιν Μιραλάς σε ένα ματς που θα θυμούνται μόνο Καρνέζης και Φορτούνης αφού συνδυάστηκε με το ντεμπούτο τους. Η εθνική προηγήθηκε με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 9ο λεπτό, ενώ για τους «κόκκινους διάβολους» ισοφάρισε ο Τσαντλί στο 32′.

Στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή του αγώνα η Ελλάδα άνοιξε το σκορ, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Ηταν το 9ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Λομπάερτς στον Μινιολέ, ο Γκέκας πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Βερμάελεν που έσπευσε να βοηθήσει γλίστρησε κι έπεσε και ο Σαλπιγγίδης δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Η ελληνική ομάδα είχε ακόμη μια καλή φάση με τον Μανιάτη στο 17′, όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εκτοτε οι «κόκκινοι διάβολοι» ισορρόπησαν, απέκτησαν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και στο 32′ ισοφάρισαν με τον Τσαντλί. Ο Αζάρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κομπανί πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα ολιγώρησε και ο Τσαντλί «νίκησε» τον Καρνέζη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα και να προηγηθούν στο 36′, αλλά ο Βερμάελεν μόνος απέναντι στον έλληνα τερματοφύλακα πλάσαρε ελάχιστα άουτ, σπαταλώντας την εξαιρετική κάθετη πάσα του Αζάρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, λόγω και των αρκετών αλλαγών. Φάσεις δεν δημιουργούνταν, ευκαιρίες δεν χάνονταν ούτε… από λάθος και το μόνο αξιοησημείωτο ήταν η (αυστηρή) αποβολή του Λόμπαερτς στο 62′, για φάουλ στον Παπασταθόπουλο.

Στο 71′ και από σέντρα του Φορτούνη, ο Βερμάελεν προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι και παραλίγο να «κρεμάσει» τον Μινιολέ, που (δύσκολα) παραχώρησε κόρνερ, για να ακολουθήσουν ύστερα αρκετές φάσεις. Στο 78′ ο Λουκάκου απέφυγε το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι και στο 80′ οι Κατσουράνης, Γκέκας, Χολέμπας άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο τελευταίος έστρωσε στον Κατσουράνη που σούταρε, αλλά ο Βερμάελεν κόντραρε την προσπάθεια του έλληνα μέσου και έστειλε τη μπάλα κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή της συνάντησης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

10′ ΓΚΟΛ 1-0: Τραγικό λάθος στην άμυνα του Βελγίου, ο Γκέκας το εκμεταλλεύτηκε βγήκε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ, ο επιθετικός της Σαμσουνσπόρ γλίστρησε πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο, στο έδαφος βρέθηκε και ο τελευταίος αμυντικός και ο Σαλπιγγίδης αφού βρέθηκε… μόνος όρθιος με τη μπάλα στα πόδια, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

21′ Κίτρινη στον Φωτάκη

22′ Κίτρινη στον Λομπάερτς

32′ ΓΚΟΛ 1-1:
Στο έβδομο κόρνερ των Βέλγων και μετά από αδράνεια του Καρνέζη και της άμυνας, ο Τσαντλί κινήθηκε προς την μπάλα και με κεφαλιά-ψαράκι την έστειλε στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Στάλχμαρ (Σουηδία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 62′ Λόμπαερτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης – Ντεμπελέ, Κομπανί, Μινιολέ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46′ Φορτούνης), Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46′ Καραγκούνης), Φωτάκης (64′ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46′ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Σαμαράς (77′ Αθανασιάδης), Γκέκας (86′ Φετφατζίδης).

ΒΕΛΓΙΟ (Ζορζ Λέεκενς): Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λομπάερτς, Ντεφούρ (82′ Ναϊνγκολάν), Αζάρ (46′ Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64′ Βερτόνγκεν), Βίτσελ (57′ Ντεμπελέ), Τσαντλί.