Σύσσωμος ο ρωσικός αθλητικός Τύπος κάνοντας τον απολογισμό του αγώνα Ρουμπίν – Ολυμπιακός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και η Ρουμπίν δύσκολα θα παρουσιάσει στον Πειραιά την επόμενη Πέμπτη κάτι καλύτερο από ότι έδειξε την Τρίτη στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας.

«Οι αιτίες της ήττας της Ρουμπίν πρέπει να αναζητηθούν στην αγωνιστική της απραξία. Δεν έδειξε επιθετική δραστηριότητα και η είσοδος στον αγώνα του Κασάεφ και του Μάρτινς έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πανίσχυρος όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Η Ρουμπίν συνήθως περιμένει τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός έχοντας ένα γκολ στο αποθεματικό του, δύσκολα θα ανοιχτεί στον επαναληπτικό. Ελπίδες πρόκρισης της Ρουμπίν υπάρχουν, αλλά το τεχνικό επιτελείο της θα πρέπει να σπάσει το κεφάλι του για να βρει την τακτική που θα ακολουθήσει», υπογράμμισε ο προπονητής και πρώην άσος της εθνικής ομάδας της ΕΣΣΔ κ. Ανατόλι Μπίσοβετς.

Ο δημοσιογράφος της «SportBox» κ. Γκεόργκι Ολταρζέβσκι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρουμπίν «μάλλον δεν ήθελε παρά δεν μπορούσε να νικήσει». Παράλληλα θέτει το ερώτημα «αν έχει ελπίδες η Ρουμπίν στον επαναληπτικό» και καταλήγει στο συμπέρασμα «μάλλον όχι». «Αν η ομάδα φορμαρίζονταν τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο που θα κρίνονται οι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο ρωσικό πρωτάθλημα θα ήταν σε πτώση. Προφανώς αποφάσισε να θυσιάσει ότι δεν είναι αναγκαίο» υπογραμμίζει ο κ. Ολταρζέβσκι.
Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο δημοσιογράφος της «Σοβέτσκι Σπορτ» κ. Γιούρι Τσίμπνεφ, παρομοιάζοντας τη Ρουμπίν με παγοθραυστικό στους πάγους της Αρκτικής που δεν κινούνταν ούτε μπροστά ούτε πίσω. «Εχω την αίσθηση ότι με το παιχνίδι της Ρουμπίν γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω όταν οι αγώνες του Φεβρουαρίου ήταν μια πραγματική δυστυχία» αναφέρει.
Η εφημερίδα «Σπορτ Εξπρές» μεταξύ των άλλων εκθειάζει την τακτική με την οποία ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ρουμπίν. «Το μοντέλο του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Μανιάτη μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και την τετράδα των χαφ πίσω από τον Τζιμπούρ, στο α΄ ημίχρονο λειτούργησε στο 100%. Με την κινητικότητα και το πρέσινγκ οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Ρουμπίν να σηκώσουν κεφάλι. Βασικό ρόλο έπαιξε ο Μανιάτης ο οποίος βρίσκονταν σε κάθε σημείο του γηπέδου που χρειάζονταν επιπλέον παίκτης» υπογραμμίζει.
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Σπαρτάκ Μόσχας και σχολιογράφος της «Σοβιέτσκι Σπορτ» κ. Εβγκένι Λόφτσεφ είναι ο μόνος που εκφράζει την άποψη ότι η Ρουμπίν μπορεί να ανατρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 1-0 του πρώτου αγώνα. «Η Ρουμπίν δεν έχασε κάθε ελπίδα. Στον επαναληπτικό μπορεί να κατακτήσει την πρόκριση. Το πρόβλημά της στον αγώνα της Τρίτης ήταν ψυχολογικό. Στους εντός έδρας αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων οι γηπεδούχοι συνήθως πιέζουν στην αρχή για να φέρουν τον αντίπαλο σε δύσκολη θέση. Η Ρουμπίν αγωνίστηκε όμως με τη λογική πρώτα να μην δεχτεί και στη συνέχεια αν μπορέσει να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ανίκητη ομάδα. Ελπίζω ο Μπερντίεφ να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και η ομάδα του να βρεθεί την άλλη εβδομάδα στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ότι υπερέχει η μία της άλλης» αναφέρει.
Αναφοράς χρίζει επίσης και το πρωτοσέλιδο της «Σοβέτσκι Σπορτ» με τίτλο «τα καυτά παιδιά της Αθήνας» και υπότιτλο «οι έλληνες δεν πάγωσαν και έδειξαν στους παίκτες της Ρουμπίν πως πρέπει να παλεύουν και να νικάνε σε θερμοκρασίες μείον 15 βαθμούς».