Μετά και την επισημοποίηση (από την πλευρά των Αγγλων) του ενδιαφέροντος της Εβερτον για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, οι φήμες για ενδεχόμενη φυγή του 21χρονου αμυντικού κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο φούντωσαν. Ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πλέον πολύ λίγες καθώς η επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ τουλάχιστον ως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από τη στιγμή που ο νεαρός στόπερ έχει το δικαίωμα να αναζητήσει από τώρα την ομάδα που θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του από το ερχόμενο καλοκαίρι(όταν και εκπνέει το υπάρχον συμβόλαιό του) και μετά, δεν βιάζεται να αποφασίσει. Επίσης παραμένει δεκτικός στο ενδεχόμενο να συζητήσει με την ΑΕΚ σε νέα βάση εφόσον προκύψει αλλαγή διοίκησης.

Και τούτο διότι η πλευρά Μανωλά δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη λόγω του ότι αθέτησε την προ τριών μηνών συμφωνία των δύο πλευρών για ανανέωση της συνεργασίας των δύο μερών ως το καλοκαίρι του 2014. Ο ποδοσφαιριστής ακόμα περιμένει την προκαταβολή των 150.000 ευρώ προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο και γι αυτό δεν επιθυμεί πλέον να έχει επαφές μαζί του πέρα από τις τυπικές.

Ο σκωτσέζος προπονητής της Εβερτον κ. Ντέιβ Μόγιες δήλωσε εχθές (26/1) σε αγγλικό έντυπο ότι «ο Μανωλάς είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής τον οποίο παρακολουθούμε, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος και ψάχνουμε έναν πιο έμπειρο στην παρούσα φάση» κάτι που συνεπάγεται ότι η αγγλική ομάδα θα ασχοληθεί ξανά με την περίπτωσή του τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα είναι πλέον ελεύθερος.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ επιχειρεί να πείσει τους Αγγλους να τον αγοράσουν ως την ερχόμενη Τρίτη (όταν και εκπνέει η προθεσμία για τις μεταγραφές παικτών) με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να τον χάσει δίχως το παραμικρό οικονομικό αντίκρισμα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει τον θείο και εκπρόσωπο του παίκτη κ. Στέλιο Μανωλά ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στον κ. Αδαμίδη ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε πώληση του ποδοσφαιριστή εφόσον αυτή δεν ικανοποιεί πλήρως τον ανιψιό του.