«Κομμένος» στη μέση θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία για τον «τελικό» της Τετάρτης (23/11) με τη Μαρσέιγ από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν οι πιθανότητες πρόκρισης του στην επόμενη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ή της συμμετοχής στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτός ερυθρόλευκης αποστολής τέθηκαν οι Ζαν Μακούν και Πάμπλο Ορμπάιθ οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ούτε στην προπόνηση της Δευτέρας (21/11). Ο Μακούν υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός αγώνων για 6-8 εβδομάδες, ενώ ο Ορμπάιθ έχει θλάση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό και θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές δραστηριότητες περίπου για 10 μέρες.
Στην αποστολή για τη Γαλλία ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε τον Λιούμπομιρ Φέισα παρότι ο τελευταίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση της Δευτέρας. Ο ισπανός προπονητής προφανώς υποχρεώθηκε να «επαναφέρει στα όπλα» τον 23χρονο Σέρβο προτού αποθεραπευτεί πλήρως, για τον λόγο ότι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι επιλογές του στη μεσαία γραμμή. Οι μόνοι διαθέσιμοι καθαρόαιμοι χαφ που του έχουν απομείνει είναι ο Φρανσουά Μοντέστο, ο Τζαμέλ Αμπντούν και ο Φραν Γέστε.
Ο κ. Βαλβέρδε αναγκαστικά θα «αυτοσχεδιάσει» εναντίον της Μαρσέιγ επειδή διαφορετικά δεν του βγαίνει το παιχνίδι. Ο Μοντέστο είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος ανασταλτικός μέσος που έχει στη διάθεσή του, ενώ οι Αμπντούν και Γέστε δεν διακρίνονται για τις ανασταλτικές τους επιδόσεις. Ο τελευταίος έναν παρόμοιο ρόλο δίπλα στον Μοντέστο έπαιξε και στο β’ ημίχρονο εναντίον του Παναθηναϊκού, ωστόσο το βάρος των υποχρεώσεων που ενδεχομένως κληθεί να αναλάβει εναντίον της Μαρσέιγ θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αναγκαστικά ο κ. Βαλβέρδε ενδέχεται να παρατάξει και εναντίον της Μαρσέιγ αριστερό μπακ τον Ιβάν Μαρκάνο, αριστερό χαφ τον Χοσέ Χολέμπας και τον Νταβίντ Φουστέρ σε ρόλο οργανωτικού μέσου. Δεν αποκλείεται επίσης να επιστρατεύσει τον Βασίλη Τοροσίδη σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, με τον Γιάννη Μανιάτη να καλύπτει το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Τοροσίδης και κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή από διάφορους προπονητές, ποτέ όμως από τον κ. Βαλβέρδε.
Στην αποστολή για τη Μασσαλία την οποία ο κ. Βαλβέρδε ανακοίνωσε μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας συμπεριλήφθησαν οι: Μέγερι, Κοστάντσο (τερματοφύλακες), Τοροσίδης, Μανιάτης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδης (αμυντικοί), Μοντέστο Αμπντούν, Γέστε, Φέισα, Φετφατζίδης (μέσοι), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς (επιθετικοί).
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν, οι Παπάζογλου, Βαλεριάνος και οι Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Χαβίτο, Μόνχε οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA. Ο βάσκος προπονητής από την Κυριακή προσπάθησε να στηρίξει ψυχολογικά τους παίκτες του τονίζοντάς τους ότι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους στο ντέρμπι (1-1) με τον Παναθηναϊκό και ότι αντέδρασαν σωστά όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και επισημαίνοντας ότι το παιχνίδι με την Μαρσέιγ είναι κρίσιμο και σημαντικό για την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.
Χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της Στιβ Μανταντά κινδυνεύει να αγωνισθεί η Μαρσέιγ εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Μανταντά τραυματίστηκε στην ήττα της ομάδας του από τη Μονπελιέ (1-0) για το γαλλικό πρωτάθλημα.