Στο φανελάκι που αποκάλυψε ο Μάριο Μπαλοτέλι όταν άνοιγε τον δρόμο προς τον θρίαμβο (6-1) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο νεαρός ιταλός επιθετικός αναρωτιώταν με νόημα «γιατί πάντα εγώ;». Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η απορία των φίλων της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ που μετά την επική νίκη επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας ήταν «γιατί πάντα αυτοί;» Η ομάδα του κ. Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται ότι βάζει τέλος σ’ αυτό το… μαρτύριο των φίλων της (δια)δηλώνοντας «μέχρι εδώ –ήρθε η σειρά μας».

Με τη βοήθεια μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι Μανσούρ µπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, η Μάντσεστερ Σίτι έσπασε τις αλυσίδες της χρόνιας υποταγής της στη συμπολίτισσά της και διεύρυνε με μοναδικό στυλ τη διαφορά της από τους διώκτες της.

Εχοντας πετύχει 33 γκολ σε εννέα αγώνες, οι «Πολίτες» απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στο κατά πόσο είναι έτοιμοι αφενός να μονιμοποιηθούν στις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και αφετέρου αν μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το τρόπαιο του πρωταθλητή!

Μάλιστα όπως καταγράφεται στο «Βήμα της Κυριακής», η Μάντσεστερ Σίτι εκτός από το παρόν έχει φροντίσει να επενδύσει και στο μέλλον της. Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τον βασικό κορμό της 11άδας της είναι κατά βάση σε φάση ποδοσφαιρικής εξέλιξης και μπορούν να προσφέρουν για αρκετά χρόνια τις υπηρεσίες τους στους «Γαλάζιους», ενώ παράλληλα η επένδυση περίπου 120 εκατ. ευρώ στις προπονητικές εγκαταστάσεις και στις ακαδημίες, επιβεβαιώνουν το δεκαετές πλάνο της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ.

Την ίδια στιγμή, τα πάντα μοιάζουν να λειτουργούν υπέρ της ομάδας του κ. Μαντσίνι. Η Γιουνάιτεντ παραμένει «θηρίο», ωστόσο τα έξι γκολ έχουν πληγώσει το προφίλ της και την έχουν γκρεμίσει βαθμολογικά. Η Τσέλσι του κ. Αντρέ Βίλας-Μπόας ηττήθηκε από την ΚΠΡ και έμεινε έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ η Λίβερπουλ, η Αρσεναλ και η Τότεναμ που τα τελευταία χρόνια διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν προλάβει ήδη να απωλέσουν σημαντικό έδαφος…