Πριν από δύο χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έκανε το… αγροτικό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και εφέτος η ομάδα του κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ. Επειτα από τρεις αγωνιστικές η κυπριακή ομάδα παραμένει αήττητη και πρωτοπόρος ενός ομίλου στον οποίο στριμώχνονται από πίσω της τρεις πρώην όχι μόνο πλούσιες, αλλά και εστεμμένες με ευρωπαϊκά τρόπαια ομάδες όπως η Πόρτο, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη.

Κερασάκι στην εφετινή… τούρτα που προσφέρει στους φίλους της η απίθανη κυπριακή ομάδα ήταν η ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στο «Ντραγκάο» του Πόρτο από την νταμπλούχο Πορτογαλίας και κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ. «Εχουμε πέντε βαθμούς και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια, ωστόσο τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε ο στρατηγός των επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ κ. Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης υπογράμμισε ότι «με αυτά τα αποτελέσματα κερδίζουμε τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που μετατρέπουν την πορεία του ΑΠΟΕΛ σε είδηση, όσο το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που αποδίδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αναμέτρηση με την Πόρτο η κυπριακή ομάδα θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με τη νίκη αν υπολόγιζε καλύτερα την πορεία της μπάλας ο Διονύσης Χιώτης στο γκολ που δέχτηκε από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Χουλκ, ή αν ήταν πιο εύστοχοι οι επιθετικοί του στις ευκαιρίες που απώλεσαν!

«Το ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να ονειρεύεται και το ταξίδι συνεχίζεται» έγραψε το κυπριακό περιοδικό «Shoot and goal», ενώ το «SigmaLive» υπογράμμισε ότι «πέρασε σαν άρχοντας από το Ντραγκάο χωρίς να καταλαβαίνει από έδρες και ονόματα»!

Η πορεία προς την καταξίωση

Από τα πλέι οφ έδειξε τον χαρακτήρα της η ομάδα του κ. Γιοβάνοβιτς. Ηττήθηκε (0-1) στην Πολωνία από τη Βίσλα Κρακοβίας ενώ έπαιξε αρκετά καλά. Στον επαναληπτικό όμως, η ανωτερότητά του ΑΠΟΕΛ μετουσιώθηκε σε γκολ (3-1) και πρόκριση στους ομίλους.

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων η κυπριακή ομάδα βρέθηκε να χάνει από την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο στο Β’ ημίχρονο πήρε τη νίκη (2-1) που αποτέλεσε το θεμέλιο για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (1-1) και στο Πόρτο (1-1)…