Γνωρίζαμε ότι οι κορυφαίοι παίκτες του ΝΒΑ είναι… υπεράνθρωποι, αλλά οΚόμπι Μπράιαντείχε τόση ενέργεια συσσωρευμένη μέσα του κατά το διήμερο που πέρασε στην Αθήνα, ώστε οι επιτελείς που τον συνόδευαν να… κουτουλάνε από κούραση!

Η πτήση του αμερικανού άσου των Λος Αντζελες Λέικερς _ με το ιδιωτικό αεροπλάνο της «Nike» _ με προορισμό το Μιλάνο ήταν προγραμματισμένη για τις δώδεκα χθες (28/9) το μεσημέρι. Η προηγούμενη νύχτα ήταν… μακρά για τον Μπράιαντ, αφού μετά την εντυπωσιακή εκδήλωση στην «Αγορά» του ΟΑΚΑ, ακολούθησε δείπνο με τονΒασίλη Σπανούλη, ποτό στο κλαμπ «VillaMercedes» και συζήτηση μέχρι τις πέντε το πρωί στο «λόμπι» του ξενοδοχείου «AthensHilton».

Παρ’ όλα αυτά, κοιμήθηκε μόνο δύο ώρες, σηκώθηκε στις επτά το πρωί και γύρω στις 8 παρά δέκα επισκέφτηκε την Ακρόπολη, ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο επί δύο ώρες και αποχωρώντας είπε στους φίλους του ότι «δεν γινόταν να φύγω από την Αθήνα και να μην δω τον Παρθενώνα». Μέρος της επίσκεψής του στην Ακρόπολη παρακολούθησε και ηπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κυρίαΠαναγιώτα Ψαράκη.

Εν τω μεταξύ, από χθες (28/9) το μεσημέρι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου βρίσκεται στην Ιταλία περνώντας την πρώτη ημέρα στο Μιλάνο και τη σημερινή (29/9) στη Ρώμη. Οσο για το ενδιαφέρον της ιταλικής Βίρτους Μπολόνια; Ο πρόεδρός της κ.Κλάουντιο Σαμπατίνιδεν τα παρατάει δείχνοντας διατεθειμένος να αυξήσει την προσφορά του (2,5 εκατ. δολ. για έναν μήνα) για να αποσπάσει την υπογραφή του.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ατζέντη του. Εξακολουθεί να υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στην προσφορά μας και τις απαιτήσεις του, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να τον ικανοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κόμπι για τα λόγια του, με τα οποία αποδεικνύει ότι είναι ένας πρωταθλητής μέσα και έξω από τα γήπεδα»,σχολίασε ο πρόεδρος της Βίρτους για να συμπληρώσει:

«Αυξήσαμε την προσφορά μας γι’ αυτόν αλλά τον θέλουμε στην Ιταλία, όχι μόνο στην Μπολόνια.Θα έδινε τεράστια ώθηση για ολόκληρη τη χώρα. Θα βοηθούσε πολύ στην… επανεκκίνηση του ιταλικού μπάσκετ. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου και ελπίζουμε ότι η τελική απόφασή του είναι κοντά», δήλωσε ο ιταλός παράγοντας, ενώ ο ίδιος ο Κόμπι Μπράιαντ _ όταν ρωτήθηκε επ’ αυτού από τους συντάκτες της ιταλικής εφημερίδας «LaGazzettadelloSport» _ αποκρίθηκε: «Εγώ στην Μπολόνια; Πολύ πιθανό».