Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) αρνήθηκε να επανεξετάσει τους φακέλους αδειοδότησης των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, γεγονός που σημαίνει ότι ισχύει η προηγούμενη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω ομάδες υποβιβάζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ’ Εθνική).

Κατόπιν τούτου και ανεξαρτήτως των πιθανών προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια από τις θιγόμενες ΠΑΕ, η Σούπερ Λίγκα ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής και η ΕΠΟ ως θεσμικώς προϊστάμενη ποδοσφαιρική αρχή καλούνται να διευθετήσουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη των επαγγελματικών κατηγοριών.

Ηδη στην συνεδρίαση της Παρασκευής (16/9) η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι οι ακόλουθες τρεις:

  1. Τη θέση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα να πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας ανεβαίνοντας από τη Β’ Εθνική, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ωστόσο πιθανόν να προκύψει πρόβλημα με τον Λεβαδειακό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, ενώ και η Δόξα Δράμας ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότησή της.
  2. Να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά στη Β’ Εθνική την περασμένη περίοδο. Ωστόσο αυτό το σενάριο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.
  3. Να προχωρήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με τις υπάρχουσες 14 ομάδες, κάτι όμως που επίσης αντίκειται στους κανονισμούς, ενώ πιθανότατα θα προκαλέσει και νέο μπαράζ προσφυγών και εμπλοκών στα πολιτικά δικαστήρια.