Οριστικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα αγωνίζεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Αστέρας Τρίπολης και στη Β’ Εθνική ο Ηρακλής. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε ως απαράδεκτη την απόφαση επανεξέτασης της υπόθεσης υποβιβασμού του Ηρακλή, κρίνοντας ότι το Τακτικό Δικαιοδοτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι αναρμόδιο να κρίνει τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Οργάνων οι οποίες κατά τους Κανονσιμούς τελεσιδικούν σε δεύτερο βαθμό.

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση με την υπ’ αριθμόν 182/5-9-2011 απόφασή της κηρύσσει απαράδεκτη την συζήτηση της υπόθεσης (της επανασυζήτησης της έφεσης της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ΄αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας), λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (απόφαση υπ’ αριθμόν 195/26-8-2011)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων.

Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια είναι πλέον η μόνη λύση για τον Ηρακλή, με τον κίνδυνο πάντως αποβολής του και από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, εφόσον η ΕΠΟ τραβήξει την υπόθεση στα άκρα εφαρμόζοντας τους κανονισμούς.

«Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτός ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει δημιουργηθεί ένα παρακράτος στο ποδόσφαιρο. Ο κάθε ένας λειτουργεί με βάση τα συμφέροντά του, έτσι όμως καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Είναι να τρελαίνεσαι όταν σε ένα νομικό υπόμνημα 25 σελίδων απαντούν με τέσσερις λέξεις, κάνοντας λόγο για έλλειψης δικαιοδοσίας. Βγαίνει ο Μαλάτος και λέει ότι είναι αρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο, βγαίνει ο Σμαίλης το ίδιο, ο Κουρίδης το ίδιο και στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή το παίζουν Θεοί και αποφασίζουν ότι είναι αναρμόδιο….» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Ανδρέας Παντελή.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον Ηρακλή μάλλον αποτελεί ταφόπλακα και για τις λιγοστές ελπίδες τις οποίες είχαν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός να παραμείνουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγει επίσης στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ καταγγέλλοντας κακοδικία από την πλευρά της Επιτροπής Εφέσεων η οποία είχε τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Από τη στιγμή που η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε ότι οι αποφάσεις της είναι τελεσίδικες και το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο δεν μπορεί να τις ανατρέψει, οι προσφυγές της Λάρισας και του Πανσερραϊκού η οποία έχει ορισθεί να εκδικαστεί την Τρίτη, μάλλον καθίστανται άνευ αντικειμένου.