Πρωταθλητής των μεταγραφών αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός, ξοδεύοντας περίπου 8 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/4 των συνολικών εσόδων που αναμένεται να έχει από τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακριβότερη και από τις 12 μεταγραφές των Ερυθρολεύκων, αποδείχτηκε πάντως εκείνη του Κέβιν Μιραλάς. Για την απόκτηση των δικαιωμάτων του βέλγου επιθετικού από τη Σεντ Ετιέν, η πειραϊκή ΠΑΕ δαπάνησε τον περασμένο Μάρτιο 2,5 εκατ. ευρώ. Κανένας από τους 12 παίκτες που απέκτησε κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο δεν κόστισε περισσότερο.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα ήταν σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η ακριβότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Για την απόκτησή του από την Παρτιζάν Βελιγραδίου ακούγεται ότι δαπάνησε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της μεταγραφής. Ο Φέισα προέρχονταν από σοβαρό τραυματισμό και ενδεχομένως το τελικό κόστος της μεταγραφής συνδυαστεί με τις συμμετοχές που θα έχει ο διεθνής σέρβος μέσος στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Αλεξάνταρ Κάταϊ ήταν κατά τον σερβικό Τύπο η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, ο οποίος για την απόκτησή του από την Βοϊβοντίνα δαπάνησε 800.000 ευρώ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε πάντως δανεικός στον ΟΦΗ καθώς στα φιλικά παιχνίδια που συμμετείχε έδειξε ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.
Οι Ερυθρόλευκοι δαπάνησαν επίσης 400.000 ευρώ για να αποκτήσουν τον πρώτο σκόρερ της πρωταθλήτριας Μαυροβουνίου Πέταρ Γκρίμπιτς για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έμεινε εκτός λίστας του κ. Βαλβέρδε για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίστοιχο ποσό (400.000) ευρώ ο Ολυμπιακός δαπάνησε για να αποκτήσει τον 32χρονο Πάμπλο Ορμπάιθ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ λίγο ακριβότερα (500.000 ευρώ) κόστισε ο δανεισμός του Καμερουνέζου Ζαν Μακούν Από την Αστον Βίλα. Περίπου 400.000 υπολογίζεται το κόστος του δανεισμού του Ιβάν Μαρκάνο.
Οι υπόλοιποι παίκτες αποκτήθηκαν από την ελεύθερη αγορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν δαπανήθηκαν χρήματα για την απόκτηση του Αλγερινού Τζαμέλ Αμπντούν από την Καβάλα ή αν ο παίκτης υπέγραψε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος. Για τους Φρανθίσκο Γέστε, Φράνκο Κοστάντσο,Φρανθίσκο Χαβίτο και Σήφη Δασκαλάκη οι Ερυθρόλευκοι επιβαρύνθηκαν με τα συμβόλαιά τους και τα ποσοστά των μάνατζέρ τους. Ο Τάσος Παπάζογλου είχε αποκτηθεί από πέρυσι και επέστρεψε από τον Πανσερραϊκό.
Συμπεριλαμβανομένου του κόστους και για την απόκτηση του Μιραλάς, ο Ολυμπιακός δαπάνησε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου σε 6 με 6,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ετήσιο κόστος των συμβολαίων που υπέγραψε με τα 12 νέα αποκτήματα. Από την άλλη, οι Ερυθρόλευκοι σε σύγκριση με πέρυσι ξεφορτώθηκαν βαριά συμβόλαια το συνολικό κόστος των οποίων πλησίαζε τα 7 εκατ. ευρώ. Με 1,8 εκατ. ευρώ αμείβονταν ο Ντουντού, με 1,3 ο Ραούλ Μπράβο, με 900.000 ο Ρόμενταλ, με 800.000 ο Ουρτάδο, με 600.000 ο Νικοπολίδης, με 300.000 ο Πάρντο, με 300.000 ο Μήτρογλου, με 450.000 ο Ζαϊρί και με 250.000 ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Ο Ρόμενταλ και ο Ουρτάδο απαίτησαν και πήραν κάποια αποζημίωση για να αποχωρήσουν αλλά αυτό ελάχιστα επηρεάζει τον μεταγραφικό ισολογισμό του Ολυμπιακού. Με περίπου 10 εκατ. ευρώ δημιούργησε το πιο ποιοτικό ρόστερ που είχε ίσως διαχρονικά, ενίσχυσε την μεσαία γραμμή με παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά ακόμη και στην Ευρώπη και ανέβηκε επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα εισιτήρια που θα διαθέσει στα τρία εντός έδρας παιχνίδια με την Μαρσέιγ, την Ντόρτμουντ και την Αρσεναλ, αναμένεται να έχει έσοδα της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εισέπραξε από την UEFA 22.370.000 ευρώ.