Ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα προσέφυγαν στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με αίτημα την αναίρεση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία τιμώρησε με αφαίρεση βαθμών τον Ολυμπιακό Βόλου (-10) και την Καβάλα (-8) ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού των δύο ομάδων για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνων.
Ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα αμφισβητούν τη νομιμότητα της υπόθεσης υποστηρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα καταδικάστηκαν με άλλες διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα από εκείνες για τις οποίες παραπέμφθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ποινές που δεν προβλέπονται από τα παραπτώματα της δωροδοκίας και της συμμετοχής σε στοιχηματισμό.
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης την οποία εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη στην απορριπτική για τον Ιωνικό προσφυγή που κατέθεσε, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 41 του καταστατικού της ΕΠΟ «έχει την δυνατότητα να ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων όλων των δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ». Εν ολίγοις το Διαιτητικό Δικαστήριο αναγνώρισε στον εαυτό του το δικαίωμα να κρίνει όχι μόνο τις διαφορές μεταξύ των φορέων του ποδοσφαίρου αλλά και τη νομιμότητα των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων. Αν δεχθεί ότι οι ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν έννομο συμφέρον να προσβάλουν την απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, παρότι σε πρώτο και δεύτερο βαθμό οι δύο ΠΑΕ δεν είχαν κάνει παράσταση, είναι πολύ πιθανόν οι υποθέσεις να επιστρέψουν για επανεκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων.
Αν το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο δικαιώσει την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα καθυστερήσει τουλάχιστον κατά δύο εβδομάδες, έως ότου η Επιτροπή Εφέσεων αποφασίσει εκ νέου για την τύχη του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Στην περίπτωση που καθυστερήσει η έκδοση αποφάσεων, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έχουν αφήσει να νοηθεί ότι θα ακολουθήσουν την τακτική του ΟΦΗ καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στα πολιτικά δικαστήρια (Εφετείο Αθηνών), με αίτημα την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού κ. Πέτρος Θεοδωρίδης αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης για κακοδικία, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι την επανεκδίκαση της υπόθεσης δεν τη ζητάει μόνο η ομάδα του αλλά «όλη η Ελλάδα γιατί πιστεύει ότι έγινε «μαϊμουδιά».». «Έχουμε έννομο συμφέρον αλλά μετά την απόφαση που βγήκε για τον Ιωνικό μπορούν να προσφύγουν και φίλαθλοι και μέτοχοι και όποιος προσβάλλεται από αυτή την απόφαση» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί εφέτος πρωτάθλημα, ενώ ζήτησε τη μετάθεση της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας για τις 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου όπως είπε η ομάδα του να προετοιμαστεί στοιχειωδώς σωστά.

Εξάλλου, προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατέθεσε και η ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία έχει υποβιβαστεί για την υπόθεση πλαστής ενημερότητας. Και οι τρεις αιτήσεις θα εκδικαστούν την Πέμπτη (25/8) στις 10.00.