Μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ _ εφόσον ασφαλώς δεν προκύψει αναβολή όλων των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στην ευρύτερη Αγγλία _ η Αρσεναλ ετοιμάζεται να ενδώσει σε ένα super deal το οποίο αναμένεται να της αποφέρει συνολικά κάτι παραπάνω από 71 εκατ. ευρώ!

Χάνοντας ασφαλώς τους δύο πιο χαρισματικούς μέσους της την περασμένη σεζόν (και γενικά τα τελευταία χρόνια), τον Ισπανό Σεσκ Φάμπρεγας και τον Γάλλο Σαμίρ Νασρί οι οποίοι αναμένεται ως τέλος της εβδομάδας να έχουν αλλάξει επαγγελματική στέγη.

Ο αρχηγός των Κανονιέρηδων Φάμπρεγας πρέπει να θεωρείται ήδη ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα καθώς σπουδαία και έγκυρα (ηλεκτρονικά και έντυπα) μέσα της Ισπανίας και της Αγγλίας συμφωνούν ότι ο διακαής πόθος του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης κ. Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι παίκτης των Μπλαουγκράνα για τα επόμενα πέντε χρόνια αντί ποσού που μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ. ευρώ!

Από αυτά τα 34 εκατ. θα μπουν με την ολοκλήρωση της μεταγραφής στο ταμείο της λονδρέζικης ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Αρσεναλ εφόσον ο Φάμπρεγας κατακτήσει στα επόμενα πέντε χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Για κάθε μία από τις παραπάνω κατακτήσεις των Καταλανών την επόμενη πενταετία, η Αρσεναλ θα εισπράξει από 2 εκατ. ευρώ!

Ο 24χρονος μέσος θα αγωνίζεται με το «4» στην πλάτη (με αυτό άλλωστε έκανε και την σπουδαία καριέρα στην αγγλική ομάδα) νούμερο το οποίο φορούσε μέχρι πρότινος ο 20χρονος μέσος Τιάγκο Αλκάνταρα ο οποίος θα πλέον θα παίζει για τη Μπάρτσα φορώντας το Νο. 11.

Μεγάλο deal και για Νασρί
Σύμφωνα με το BBC ως «τελειωμένη» θα πρέπει να θεωρείται και η μεταπήδηση του Νασρί στην Μάντσεστερ Σίτι. Το ποσό που θα εισπράξει η Αρσεναλ από την πώληση του γάλλου διεθνούς μέσου αγγίζει τα 31 εκατ. ευρώ και ασφαλώς σε συνδυασμό με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στο ταμείο του λονδρέζικου συλλόγου από την πώληση του Φάμπρεγας, δίνεται στον κ. Αρσέν Βενγκέρ η δυνατότητα για την απόκτηση ικανών ποδοσφαιριστών που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά των δύο που αποχωρούν.

Ο αλσατός τεχνικός αν και παρουσιαζόταν αρνητικός στο ενδεχόμενο πώλησης των δύο κορυφαίων μέσων της Αρσεναλ (μαζί σκόραραν 24 γκολ την περασμένη σεζόν!) λέγοντας ότι «έτσι δίνουμε το πιο λάθος μήνυμα στους υπόλοιπους δικούς μας παίκτες αλλά και στους ανταγωνιστές μας», εντούτοις μπορεί πλέον να καταλάβει ότι η φυγή τους δεν μπορούσε να αποφευχθεί καθώς και οι δύο παίκτες πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Πάντως μετά την εξέλιξη αυτή οι βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων μείωσαν την απόδοση από 33/ 1 σε 10/1 του στοιχήματος για την πιθανότητα απόλυσης του Βενγκέρ. Δηλαδή θεωρούν πλέον περισσότερο πιθανόν να τερματισθεί η συνεργασία του αλσατού προπονητή με τους Κανονιέρηδες.