Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχημάτισε νέα δικογραφία κατά ποδοσφαιρικών παραγόντων, με αφορμή στοιχεία τηλεφωνικών συνομιλιών προσώπων που σχετίζονται με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηλιούπολη Γιώργο Τσακογιάννη, ο οποίος είναι προφυλακιστέος.

Στη λίστα των κατηγορούμενων βρίσκεται και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες για υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον ανακριτή που χειρίζεται το θέμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων και περιλαμβάνει νέες πράξεις, νέους χειραγωγημένους αγώνες και υπόπτους που είναι ήδη κατηγορούμενοι στην πρώτη υπόθεση, καθώς και νέους «πρωταγωνιστές».

Το υλικό της υπόθεσης συλλέχθηκε από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων σε όλο τον νομό Αττικής. Τα τμήματα των συνομιλιών που αφορούσαν τις δραστηριότητες του Γ. Τσακογιάννη σε σχέση με τους «στημένους» αγώνες αποτέλεσαν τη βάση για τη νέα δικογραφία.

Το περιεχόμενο των διαλόγων ήταν άγνωστο, καθώς η άρση τηλεφωνικού απορρήτου της πρώτης δικογραφίας, για τον Τσακογιάννη, αφορούσε το διάστημα από τον Μάρτιο του 2011 και έλειπε το δίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, που όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε άλλα κινητά.

Η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων και η Εισαγγελία εξέδωσε και πάλι διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται και σε αυτή την δικογραφία.
Η πρώτη ομάδα κατηγορούμενων
Στην πρώτη ομάδα οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κα παράνομο, ιντερνετικό στοίχημα.

Κατηγορούμενοι ανά περίπτωση είναι οι: Γιώργος Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ), Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος (υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει πως ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος και ότι επίσης διατηρούσε ιστοσελίδα για παράνομο στοίχημα.

Στο υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προκύπτουν δεδομένα για 16 νέους στημένους αγώνες, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορούμενων
Στη δεύτερη ομάδα η δίωξη που ασκήθηκε είναι για υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα) με κατηγορούμενους τους Γιώργο Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Μαρινάκη και άγνωστους ακόμη δράστες.

Η υπόθεση αφορά συνεννόηση ώστε να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της ερυθρόλευκης «θύρας 7» στις 13-3-2011, κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, στις επίμαχες συνομιλίες φαίνεται ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο πως έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ενήμερος για τη μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Σε άλλη συνομιλία, ο Τσακογιάννης φέρεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, από τον οποίο ζητά να μετακινηθούν οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη – Ιωνικός στις 27-2-2011.

Η τρίτη ομάδα κατηγορούμενων
Στην τρίτη ομάδα τα αδικήματα αφορούν κατά περίπτωση: δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι:

Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος, διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, μάνατζερ
Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Αγροτικού Αστέρα
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαϊκής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας.
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας
Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος,διαιτητής