Πού να το φανταζόταν ο Αχιλλέας Μπέος ότι θα ερχόταν η ημέρα στην οποία θα βρισκόταν συγκατηγορούμενος με τον Μάκη Ψωμιάδη για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση, τον οποίο πριν από τρία χρόνια είχε αποκαλέσει σε δηλώσεις του «αδερφή νοσοκόμα με μουστάκι» … Κι όμως, η ζωή τού είχε στείλει ήδη τα μηνύματά της. Του είχε δείξει ότι κάνει κύκλους και στα ίδια μέρη επιστρέφει.

Ο Μπέος γεννήθηκε στον Βόλο. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη όπου αγάπησε τον Πανιώνιο και έκανε είδωλά του τον «στρατηγό» Παναγιώτη Αμανίτη, τον «πρόεδρο» Μιχάλη Σταματελάτο και τον «θεό» Γιάννη Αναγνωστόπουλο . Από πιτσιρικάς ακολουθούσε τους Κυανέρυθρους σε όλη την Ελλάδα. Ενας «πάνθηρας» προτού δημιουργηθούν οι «πάνθηρες» από τον άλλοτε φίλοτου Κώστα Παπαδάκο, σημερινό επικεφαλής τους, και προτού έρθει σε σύγκρουση μαζί τους. Μια σύγκρουση που μπολιάστηκε με το σύνθημα «δύο στο ημίχρονο και άσο τελικό» για το διαβόητο ματς Πανιωνίου- Ντιναμό Τυφλίδας το 2004. Η απάντηση από τον Μπέο ήρθε με το κλείσιμο της θύρας 3, της θύρας των Πανθήρων.

«Φτιάχτηκε» επαγγελματικά όταν δοκίμασε να ζήσει το american dream. Μόλις 20 ετών πέρασε τον Ατλαντικό. Στη Βοστώνη άρχισε να ασχολείται με μπίζνες, αν και αρχικά λέγεται ότι δούλεψε ως συνοδός-σωματοφύλακας, καθώς όπως έχει πει ο πρώην διαιτητής Γιώργος Σπανέας «έχει ένα χέρι σαν κουπί με δάχτυλα». Ο ίδιος λέει ότι έκανε τον πιτσαδόρο στο Μπρονξ. Τις ΗΠΑ, πάντως, δεν τις ξέχασε όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επέστρεψε στην Ελλάδα. Είπαμε, η ζωή του κύκλους κάνει. Γι΄ αυτό και επιστρέφει σχεδόν σε ετήσια βάση και διοργανώνει συναυλίες ελλήνων καλλιτεχνών για τους ομογενείς. Κατέχει, άλλωστε, αμερικανικό διαβατήριο και είναι μια λεπτομέρεια για την οποία θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και συνελήφθη.

Ολα τα ονόματα στην πίστα

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στη νύχτα. Συνεργάζεται με τον Ρέμο, τον Πανταζή, τον Καρρά, τον Τερζή και με όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Αλλά ασχολείται και με τον Πανιώνιο. Διατελεί γενικός αρχηγός τη χρονιά που οι Κυανέρυθροι κατέκτησαν το Κύπελλο, το 1998. Αλλά την επόμενη σεζόν τα σπάει με τον Γιώργο Σιότροπο και τον τότε πρόεδρο Λουκά Σιότροπο. Συμμαχεί με τον Κώστα Καγιά και ένα χρόνο αργότερα αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών. Αμέσως καταθέτει το στίγμα του! Προκαλεί ως εκεί που δεν παίρνει! Με τον Καγιά τα σπάει σύντομα. Αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Πανιώνιο. Η πιάτσα βοά ότι η ομάδα περνά στα χέρια του Γιώργου Μπατατούδη, ο οποίος εξαπλώνεται τότε σε Καβάλα, Λάρισα και κατά πολλούς στον Πανιώνιο. Ο Μπέος εκμεταλλεύεται τον νόμο που δημιουργήθηκε για να σωθούν από τα χρέη οι ομάδες μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Αυτόματα ο Πανιώνιος έγινε… Νέος Πανιώνιος. Στην… πίστα της προεδρίας ανέβηκε ο Λευτέρης Πανταζής . Αλλά το κουμάντο έμεινε στα χέρια του Μπέου. Ωσπου η πίεση από την UΕFΑ και οι κακές επιλογές που του προκάλεσαν πρόβλημα ρευστότητας έφεραν τον Πανιώνιο το 2006 στα πρόθυρα της Β΄ Εθνικής και τον Μπέο στην πόρτα του άσπονδου εχθρού του Θωμά Μητρόπουλου.

Τον επονομαζόμενο «κοκαλιάρη» τον είχε στο στόχαστρο από τη σεζόν 2001- 2002. Τότε ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου και της κατεδάφισης της «παράγκας». «Εσύ είσαι αδιάφορος, εγώ καίγομαι» είπε στον Θωμά και του εξήγησε ότι «μόνο αν μείνει ο Πανιώνιος στη Σούπερ Λίγκα θα τον αγοράσει ο Τσακίρης». Τη λύση έδωσε ο επόμενος ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, o εφοπλιστής Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος από τότε έγινε φίλος με τον Θωμά. Ο Μπέος, βέβαια, κράτησε τις αποστάσεις. Οχι μόνο από τον Θωμά, αλλά και από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Ούτε ο Νικόλας Πατέρας, φίλος και των δύο, ως τον Δεκέμβριο του 2010 κατάφερε να τους φέρει πιο κοντά. Δεν είπαμε όμως; Η ζωή του Μπέου κάνει κύκλους. Το 1999 κατηγορούσε διαρκώς τον Λουκά Σιότροπο για τον Πανιώνιο. Πριν από μερικούς μήνες βρέθηκαν συγκατηγορούμενοι και απαλλάχθηκαν για μια υπόθεση με εικονικά τιμολόγια, ενώ στη δικογραφία για τα στημένα οι δύο τους συνομιλούν κάποιες φορές- ο Σιότροπος δεν κατηγορείται για τίποτε.

Ανοιχτά μέτωπα

Οι κόντρες του είναι πολλές. Με τον Στράτο Γιδόπουλο, μεγαλομέτοχο της Νίκης Βόλου, αισθάνονται ως δύο ξένοι στην ίδια πόλη. Ο τελευταίος, μάλιστα, επισκέφθηκε τον περασμένο Μάρτιο τις εισαγγελικές αρχές και κατέθεσε κατά του Μπέου, αν και τη Νίκη τη χωρίζουν από τον Ολυμπιακό δύο ολόκληρες κατηγορίες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο Μπέος και ο άλλοτε επιστήθιος φίλος του, δικηγόρος Πέτρος Καϊμακάμης, θέλησαν αρχικά να επενδύσουν στην ομάδα της Νέας Ιωνίας όταν ο πρώτος έφυγε από τον Πανιώνιο. Μπήκαν μαζί για ένα φεγγάρι, αλλά ο Μπέος έφυγε, ο Καϊμακάμης έμεινε και τα έσπασαν.

Με τον Αλέξη Κούγια θυμίζουν σκύλο- γάτα. Οι επιθέσεις τού ενός στον άλλο και οι απαντήσεις γεμίζουν βιβλίο. Με τον γνωστό ποινικολόγο να καυχιέται τις τελευταίες ημέρες ότι δικαιώθηκε για όσα του έχει καταλογίσει. Και είναι πολλά. Ο νυν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου πάντως είχε επιχειρήσει να αποκτήσει την Παναχαϊκή προτού μπει στους «Ερυθρολεύκους». Αλλά τον πρόλαβε ο Κούγιας!

«MΑΝΤΡΙ-ΓΑΛ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ «ΑΔΕΛΦΟΙ»

Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τα στημένα υπήρξε και ένας από τους ορκισμένους εχθρούς τουΒασίλη Γκαγκάτση. Το 2003 ο Αχ.Μπέος συμμετείχε σε μάζωξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος για την ανατροπή του Γκαγκάτση στην ΕΠΟ. Το μόνο που πέτυχε τότε ήταν η παραχώρηση τουΜάντζιου και τουΤζιόληστον Παναθηναϊκό.Το 2009 έγινε «αυτοκόλλητος»,«αδερφός» του Ν. Πατέρα.Ωσπου άρχισαν να αλληλομηνύονται για το περίφημο «κασέτα γκέιτ» που ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο.

Από τον Πατέρα γνώρισε τονΒαγγέλη Μαρινάκη. Συνέτρωγαν αρκετές φορές οι τρεις τους ή και με την παρέα τουΘανάση Κανελλόπουλου στη Μύκονο ή και σε στέκια της Αθήνας. Τη σεζόν που πέρασε άνοιξε μέτωπο με τον πρόεδρο της ΛάρισαςΚώστα Πηλαδάκη. Χαρακτήρισε «Μαντρι-γάλ» (από το «Μαδριγάλ» γήπεδο της Βιγιαρεάλ και το…γάλα του θεσσαλικού κάμπου) το νέο γήπεδο της Λάρισας και σε κάθε ευκαιρία απειλούσε ότι θα ρίξει τους Βυσσινί στη Φούτμπολ Λίγκα.Στην πραγματικότητα,βέβαια, η «βασίλισσα» του κάμπου έπεσε μόνη της! Από τα λάθη των δικών της ανθρώπων.

Μέτωπο άνοιξε και με τονΣάκη Τσιώλη, προπονητή της ομάδας του,του Ολυμπιακού Βόλου.

Στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο,μάλιστα,δεν δίστασε να ανέβει στην εξέδρα και να πιαστεί στα χέρια με όσους ζητούσαν την επιστροφή του Καρδιτσιώτη στον Βόλο.Η κόντρα του με τον Τσιώλη,πάντως,δεν πήρε την έκταση εκείνης με τονΜίλινκο Πάντιτς, τονΑντώνη Σαπουντζή ή τονΜάκη Κατσαβάκηκατά το παρελθόν.Οι δύο πρώτοι,εντελώς συμπτωματικά την εποχή της κόντρας με τον Μπέο,είδαν τα αυτοκίνητά τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, ενώ ο σερραίος προπονητής είχε βρεθεί στο στόχαστρο αλλά εφέτος…ξανάσμιξαν.Είπαμε ότι η ζωή του κάνει κύκλους.Ισως και επειδή θεωρεί τον χρόνο τον καλύτερο γιατρό για κάθε πάθηση.Ακόμη και για το σάκχαρο που τον οδήγησε στο νοσοκομείο αμέσως μετά την παραπομπή του στον εισαγγελέα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ