Τα παιχνίδια μυαλού (mind games) είναι απαραίτητα πριν από κάθε αγώνα, πόσω μάλλον πριν από έναν Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της μετά το 2002 (2-1 τον Ολυμπιακό στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος). Αρκετές φορές, μάλιστα, δηλώσεις ή υπονοούμενα γίνονται… αφίσα στα αποδυτήρια της – θιγόμενης – ομάδας και ο προπονητής της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εν όψει του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών (Σάββατο 30/4, ΟΑΚΑ, 20.30), ο σενεγαλέζος επιθετικός του Ατρομήτου Ανρί Καμαρά έκανε μια δήλωση, που όχι μόνο συζητήθηκε στην Ενωση, αλλά όπλισε με ισχυρό κίνητρο τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, οι οποίοι θέλουν να δώσουν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

«Οι πιθανότητες των δύο ομάδων δεν είναι μοιρασμένες. Το Κύπελλο θα το πάρουμε εμείς», δήλωσε με τρομερή αυτοπεποίθηση ο Καμαρά έχοντας σχηματίσει στο κεφάλι του τον τυχερό του αριθμό «7». Η δημόσια τοποθέτησή του δεν άργησε να φτάσει στα αφτιά των αντιπάλων του, ενώ οι πιο έμπειροι σε τελικούς αντιλήφθηκαν αμέσως ότι τέτοιου είδους δηλώσεις καλό θα ήταν να μην γίνονται πριν από σπουδαίους αγώνες, γιατί ψυχολογικά ευνοεί μόνο την αντίπαλη ομάδα.

Οι «γάτες», λοιπόν, των αποδυτηρίων της ΑΕΚ «στόλισαν» τον πίνακα ανακοινώσεων καρφιτσώνοντας απόσπασμα εφημερίδας με τις δηλώσεις του Καμαρά και ο τεχνικός του Δικεφάλου κ. Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει το γεγονός στην ομιλία προς τους παίκτες του. «Από ό,τι κατάλαβα, το συγκεκριμένο περιστατικό σάς έχει ενοχλήσει και δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι για αυτό. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι… χρήσιμες και εύχομαι να διατηρήσετε αυτή τη φλόγα κατά τη διάρκεια του Τελικού. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο», υποστήριξε ο ισπανός τεχνικός για να ολοκληρώσει το σκεπτικό του: «Μείνετε συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουμε εδώ όλες αυτές τις μέρες. Προετοιμαστείτε στον μέγιστο βαθμό και μιλήστε στο γήπεδο».


Οσον αφορά στην τελική ενδεκάδα, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερωτηματικό. Στο «δίτερμα» ο κ. Χιμένεθ ξεκίνησε με τον Νταβίντ Ματέος και τον Τραϊανό Δέλλα, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον Κώστα Μανωλά στη θέση του Ισπανού.

Ελλείψει του Γρηγόρη Μάκου, τοποθέτησε αρχικά ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ σε ρόλο κόφτη και οι Παντελής Καφές και Παναγιώτης Λαγός στις θέσεις των εσωτερικών χαφ, με τον Μίτσελ, ωστόσο, να αντικαθιστά τον Σενεγαλέζο και τον Καφέ να αναλαμβάνει τον ρόλο του κόφτη. Αλλαγές έγιναν και στη γραμμή της επίθεσης. Οι Νάτσο Σκόκο και Ναμπίλ Μπάχα ξεκίνησαν αρχικά ως επιθετικό δίδυμο, αλλά στην πορεία ο Ισμαελ Μπλάνκο αντικατέστησε τον Μαροκινό, γεγονός που καταδεικνύει τη θέληση του κ. Χιμένεθ να διατηρήσει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση εν όψει του Τελικού.

Συνάντηση προέδρου – αρχηγών
Η σημασία του σαββατιάτικου Τελικού με τον Ατρόμητο ώθησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης να καλέσει τους αρχηγούς της ΑΕΚ για να τους μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής (27/4) προπόνησης. Απευθυνόμενος, λοιπόν, στους Νίκο Λυμπερόπουλο, Δέλλα και Καφέ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είστε όλοι πολύ έμπειροι και αντιλαμβάνεστε πόσο πολύ θέλουμε αυτό το Κύπελλο. Και εμείς και ο κόσμος. Να ξέρετε ότι σάς εμπιστευόμαστε πάρα πολύ και προχωράμε δυνατά για την κατάκτηση του τροπαίου».
Οι τρεις ποδοσφαιριστές συμφώνησαν με τον κ. Αδαμίδη και υποσχέθηκαν ότι αυτοί και οι συμπαίκτες τους θα τα δώσουν για να πανηγυρίσουν ένα τρόπαιο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο σύλλογος.