Συνήθως δύο ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι αρκετά για μια χρονιά. Αν προκύψει και μια επιπλέον μονομαχία τους στο Κύπελλο, αυτή λογίζεται ως… μπόνους για τους φίλους των δύο αιωνίων αντιπάλων της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Εφέτος όμως, εκτός από τις μάχες στο πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου, προέκυψαν και δύο μεταξύ τους ημιτελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που αποδεικνύεται ότι ανέβασε επικίνδυνα τη θερμοκρασία για τους πρωταγωνιστές. Το πρώτο εφετινό ευρω-ραντεβού τους έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (21.45 ΝΕΤ).

Η συνέντευξη Τύπου που προηγείται κάθε αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λιγκ θύμισε ηφαίστειο με απανωτές εκρήξεις. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο επιτέθηκε στον συνάδελφό του της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρντιόλα λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα υπήρχαν δύο γκρουπ προπονητών. Το μικρό, στο οποίο ανήκουν εκείνοι που δεν σχολιάζουν τους διαιτητές, και το μεγάλο, στο οποίο ανήκω κι εγώ και στο οποίο ασκείται κριτική για τα όποια διαιτητικά λάθη, ωστόσο δίδονται και συγχαρητήρια για την απόδοσή τους. Πλέον προέκυψε και ένα τρίτο γκρουπ, στο οποίο ανήκει μόνο ο Πεπ (σ.σ. Γκουαρντιόλα) ο οποίος ασκεί κριτική για την καταγωγή του διαιτητή. Αυτό πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί, όπως επίσης πρώτη φορά βλέπω να ασκείται κριτική για σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή».

Ο κ. Μουρίνιο αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Γκουαρντιόλα να αφήνει υπονοούμενα για την πιθανότητα να διαιτητεύσει τον πρώτο ημιτελικό ο συμπατριώτης του πορτογάλου προπονητή κ. Πέδρο Προένσα.

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα, όταν μίλησε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας κ. Γκουαρντιόλα. «Για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε μένα αποκαλώντας με «Πεπ», οπότε κι εγώ θα τον αποκαλώ απλώς Ζοζέ. Αυτός είναι το γ… αφεντικό, ο γ… εκλεκτός σ’ αυτή την αίθουσα και δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ. Εκτός γηπέδου με έχει νικήσει, είναι ο καλύτερος και του δίνω το Τσάμπιονς Λιγκ» ξέσπασε και συμπλήρωσε:

«Με πικραίνει το γεγονός ότι κάποιος με τον οποίο έχω συνεργαστεί τέσσερα χρόνια πιστεύει δημοσιεύματα κι όχι εμένα. Δεν μπαίνω στο παιχνίδι των συνεχών υπαινιγμών. Εμείς παίζουμε μπάλα στο γήπεδο. Και εκεί θα τα πούμε στις 21.45».

Στα προβλήματα τραυματισμών της Μπαρτσελόνα προστέθηκε και ο Αντρές Ινιέστα, ενώ η Ρεάλ δεν θα έχει τον Σάμι Χεντίρα και τον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Ρικάρντο Καρβάλιο.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (3/5, 21/45 Mega) στο «Καμπ Νου», ενώ η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (28/5) τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε.