Σε «ζούγκλα» μετετράπη η Τούμπα στο φινάλε της ημιτελικής ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ το σκορ ήταν 1-0 για την «Ένωση», οδήγησαν στη διακοή του ματς για περίπου 20 λεπτά, ωστόσο δεν απέτρεψαν την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας στο 48ο λεπτό.

Ειδικότερα, ο δεύτερος ημιτελικός διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στο 88′ μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν και μπήκαν στα αποδυτήρια, ενώ οπαδός των γηπεδούχων συνεπλάκη με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της Ένωσης.

Ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε προσωρινά το ματς, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 55′ καπνογόνο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα χτύπησε στην πλάτη τον Σάχα, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός πορτιέρο να πέσει στο έδαφος.

Στον αγωνιστικό τομέα, η «Ένωση» ακολούθησε… συνταγή Εθνικής ομάδας του 2004, με παιχνίδι αναμονής και σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά δεν κλείστηκε στο «καβούκι» της. Προσπάθησε για το γκολ -κυρίως σε «στημένες» φάσεις- και δικαιώθηκε. Στο 48′, ο «Κολοσσός» πέτυχε γκολ με κεφαλιά για δεύτερο σερί ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και έστειλε την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα βρει αντιμέτωπο τον Ατρόμητο. Σε ρόλο Τσιάρτα, ο Σκόκο.

Παιχνίδι κέντρου παίχτηκε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στο να βγουν στην επίθεση και να ζητήσουν το γκολ. Παρόλα αυτά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 37′ με τον Βλάνταν Ιβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από καταπληκτική μπαλιά του Γκαρσία, αλλά το πλασέ που έκανε απέναντι από τον Σάχα ήταν κακό (άουτ). Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, με τη σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά να βρίσκει αμαρκάριστο στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Σκόκο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γκολ…από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση του 48ου λεπτού, ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ κι έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Δέλλα με γυριστή κεφαλιά να πετύχει το 0-1 και να δώσει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην Ενωση. Το γκολ προκάλεσε αναταραχή στην εξέδρα και στο 54′ το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης καπνογόνου που βρήκε τον Σάχα. Ο Αργεντινός πορτιέρο έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι, ενώ κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους γενικούς αρχηγούς των ομάδων, στους οποίους έκανε συστάσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο – Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Γκερέιρο

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72′ Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (79′ Φωτάκης), Ίβιτς (68′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32′ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67′ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο