Τέλος στα κυκλώματα που καθορίζουν αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλησε να βάλει ο Αλέξης Κούγιας, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των επίμαχων κασετών. Αναφορές στα ματς Μακάμπι – Ολυμπιακός και Αρης- ΠΑΟ, αλλά και στους Μπέο, Δαλούκα και Μαρινάκη.

«Θέλω να σας εξηγήσω γιατί επέλεξα τη σημερινή ημέρα και το συγκεκριμένο τρόπο. Η σημερινή ημέρα είναι η ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου γιατί σαν σήμερα γεννήθηκε ο γιος μου. Επέλεξα το σημείο γιατί ο μοναδικός λόγος που κάνω αυτή την παρέμβαση, για την ιδιότητά μου ως προέδρου της ομάδας της περιφέρειας και η οποία της ψυχρής επιλογής μιας εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει, ενώ είναι το υγιέστερο ποδοσφαιρικό δημιούργημα, δε χρωστάει, έχει καταπληκτικό υλικό, δεν έχει, βολοδέρνει σε αυτό το βόθρο της Γ’ Εθνικής μόνο και μόνο επειδή προωθούνται ομάδες στη Β’ που θα αποτελέσουν τετράγωνα στο στοίχημα και για να μην μπω στη Superleague. Τα στοιχεία που θα σας παραθέσω είναι δύο σελίδες. Είναι πιστή απομαγνητοφώνηση 2 cd που έφτασαν στο γραφείο μου πριν 15 μέρες και που παρέδωσα το πρωί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου που ανταποκρίθηκε και έδωσα κατάθεση 2 ωρών στον κύριο Κορρέ.

Θέλω να σας μιλήσω για ένα τρομερό κύκλωμα που καθορίζει ποιο διαιτητές θα παίξουν σε όλα τα πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Β στην Α Εθνική. Μέχρι σήμερα ανέφερα λεπτομέρειες για το τι έκανε η Ηλιούπολη. Έκανα καταγγελίες γιατί στα τελευταία παιχνίδια της Παναχαϊκής οριζόντουσαν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν και χάσαμε την άνοδο για ένα βαθμό. Όποιο και να είναι το κύκλωμα πιστεύω ότι θα πάψει να υπάρχει από σήμερα εκτός εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα.

Θα σας διαβάσω αυτά που λέει ο Αχιλλέας Μπέος. Από αυτά προκύπτει ότι ο Αχιλλέα Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας του Δαλούκα πριν από το ματς Αρης – Παναθηναϊκός. Προκύπτει ότι εβρισκόμενος στην Ιταλία, ο Μπέος προσπάθησε να πλησιάσει τον διαιτητή. Μετά το Μακάμπι – Ολυμπιακό, ο Μπέος συνάντησε τον Δαλούκα και οι εκφράσεις είναι πεζοδρομιακές.

Το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός, πως ο Μπέος είπε στον Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει αλλά θέλει προηγουμένως να του υποσχεθεί ότι θα παίξει υπέρ του Αρη. Λέει τι έκανε στο ημίχρονο του αγώνα με το κινητό του τηλέφωνο.

Ξέχασα να πω ότι πριν από το ματς αυτό, και πριν φύγει ο Δαλούκας να πάει να σφυρίξει, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα, τον απείλησε ευθέως, στον οποίο είχε υποσχεθεί χρήματα, ότι αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του θα έρθουν Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Ο Μπέος διηγείται τι είπε στον Δαλούκα μετά το ματς και αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος και επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο κόσμος αυτός δεν ξέρει πως θα αντιδράσει.

Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει.

Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στο Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα.

Μόλις ήρθαν οι κασέτες, ήρθαν και τις παρέλαβαν στο γραφείο μου τρεις συνεργάτες, επικοινώνησα και μίλησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Έδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος. Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε γιατί δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κύριο Πιλάβιο. Κι εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Είχα αποφασίσει να κάνω σήμερα αυτή τη συνέντευξη και σήμερα την κάνω. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να το κάνει αυτό ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην το κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία της Σούπερ Λίγκας. Είναι ήττα να μην το κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ ή της ΕΠΟ και να το κάνει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής»

Στην πρώτη κασέτα που σύμφωνα με τον κ. Κούγια ακούγεται η φωνή του κ. Μπέου, ο τελευταίος φέρεται να λέει: «Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη. Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει ότι μου πεις. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ… Και δεν θέλω να είμαι εγώ στην μέση. Να μην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα… Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά. Μπροστά στην γυναίκα του του λέω φεύγεις για την Θεσσαλονίκη.

Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ… του Δαλούκα. Ότι είσαι μουν…ο! Άρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μην με εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε θα έρθει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μην μου λες μετά να μπω ή να μην μπω μπροστά».

Και συνέχισε ο κ. Κούγιας: «Για μένα η δεύτερη είναι η χυδαιότερη. Ακούστε το κύριο πετυχημένο. Του λέω, αντί να μπει ο Κάκος βάλτε Δαλούκα που θα παίξει 52-48 Αρη. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω πρόσεξε. Εάν μπεις εκεί θα βοηθήσεις;. Δεν θέλω έγκλημα, να βοηθήσεις. Μου λέει ότι μου πεις. Του λέω πρόσεχε, θα γίνει της π… Θα το κανονίσω αυτό αν πάνε όλα καλά. Πάω στον Βόλο, πρόσεξε μπροστά στη γυναίκα του. Του λέω πρόσεξε καλά. Βλέπω το πέναλτι. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό, τον ξαναπαίρνω, δεν απαντάει. Να έχεις υπόψη σου ότι είσαι μουν… Οταν τον πήρα στην Πολωνία του είπε πρόσεξε γιατί θα έρθουν Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους εκλέξω. Θα βγει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω και μην λες να βγω ή να μην βγω μπροστά.

Εγώ κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Τουλάχιστον 5.000.000 κόσμος. Βρίσκεται σε αδίστακτα χέρια από το 1996 από την πρώτη παράγκα. Πουλάει προστασία. Ο επιτυχημένος, γιατί επιτυχημένος στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός. Όπως έγινε με τον Κόκκαλη και την παράγκα, πουλάνε προστασία, τον παγιδεύουν και μετά τον εκβιάζουν. Αυτό κάνει και ο κ. Μαρινάκης. Κανονικά σε 5′ από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ. Από εδώ και πέρα ο ρόλος μου τελείωσε.

Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για αυτό το θέμα. Νομίζω ότι σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα. Το μήνυμα είναι ο διαιτητής στο Κόρινθος – Παναχαϊκή. Κανονικά σε πέντε λεπτά, πρέπει να μην υπάρχει ΚΕΔ που ορίζει διαιτητές που θέλει ο Μπέος. Εμένα ο ρόλος μου τελείωσε. Δεν θα ξαναμιλήσω γι’ αυτό σε κανένα ΜΜΕ. Επειδή χθες έβγαλε ανακοίνωση ο Μπέος. Την ίδια είχε βγάλει ο Τσακογιάννης πέρυσι. Μόνο όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν δεν κατάλαβαν και του Μπέου: «ο Δαλούκας είναι απατεώνας». Μέχρι τα ξημερώματα, σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα να μην δώσω τη συνέντευξη.

Αν ακούσεις την κασέτα θα ανατριχιάσεις. Η κασέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν τρόπο. Να μηνύσει εμένα ο κ. Μπέος για να προσφέρω την κασέτα στοπ δικαστήριο για να ακουστεί. Αυτό όμως είναι έγγραφο και συνδυάζεται με άλλα στοιχεία στα δικαστήρια».