Μορφή συλλαλητηρίου με τις ευλογίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίρνει ο αγώνας των Πρασίνων με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο (26/2).

Η διοίκηση του Τριφυλλιού προκειμένου να εξευμενίσει τυχόν οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, με αφορμή όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάλεσε τον κόσμο σε ειρηνική μαζική συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπάρχουσας κατάστασης και υπέρ ενός καλύτερου ποδοσφαίρου.

«Θέλουμε όλους τους Παναθηναϊκούς δίπλα μας, αφενός για να συγχαρούμε την ομάδα για την προσπάθεια, την απόδοση και το χαρακτήρα της και αφετέρου για να διαδηλώσουμε ειρηνικά ενάντια σε όσα τραγικά συμβαίνουν και καταφέρνουν ανεπανόρθωτα πλήγματα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και τον Ελληνικό Αθλητισμό γενικά»

ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που τονίζει ότι «υπάρχει κόσμος που θέλει ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό από αυτό στο οποίο εξελίσσεται σταδιακά το Επαγγελματικό Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μαζική σας παρουσία, το τραγούδι, η αυστηρή τήρηση του φίλαθλου πνεύματος και ο Παναθηναϊκός σας παλμός είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι επειδή δεν διστάζουν να καταφύγουν σε ακρότητες μπορούν να επιβάλλουν τη δική τους αρρωστημένη βούληση».

Μάλιστα, οι Πράσινοι μολονότι είχαν τυπώσει από ημέρες τα εισιτήρια του αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου, έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια Εφορία τύπωσαν νέα εισιτήρια με γενική είσοδο 10 ευρώ για ακόμη μαζικότερη προσέλευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το κάλεσμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ: «Βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Είμαστε διατεθειμένοι να επιβεβαιώσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Το χρωστάμε στους οπαδούς μας, στους προπονητές μας και σε εμάς. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα και όλους και είμαι πραγματικά υπερήφανος που φοράω τα χρώματα αυτής της ομάδας. Είμαστε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Αδιαίρετοι και όλοι ξέρουν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Σας περιμένουμε το Σάββατο για το παιχνίδι».

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αναφερόμενος στα αίσχη του περασμένου Σαββάτου υπογράμμισε: «Ο κόσμος ρωτάει πολλά πράγματα για εμένα τις τελευταίες μέρες, αλλά στις περισσότερες ερωτήσεις δεν έχω απάντηση. Νιώθω τόσο περίεργα από το περασμένο Σάββατο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και αυτός είναι ο λόγος που παίζω, όμως μέσα από τις φωτογραφίες του παιχνιδιού και τα βίντεο φαίνεται πως αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ό,τι έγινε, έγινε… Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για αυτούς».

Σημειωτέον πάντως ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης σε συνάντηση που είχε με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γόντικα σχετικά με τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρεται να είπε ότι «δεν πρέπει να ανοίξει μύτη από εδώ και στο εξής. Εγώ αυτά δεν τα δέχομαι. Και καλό θα ήταν να αφήσετε τις μηχανοκίνητες πορείες στο ματς του Σαββάτου. Αν συνεχιστούν τα ίδια, δεν θα είναι μόνο η στρόφιγγα των κρατικών ενισχύσεων που θα κλείσει, αλλά η πολιτεία είναι έτοιμη και για άλλες, πολλές και διάφορες παρεμβάσεις».

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο προπονητής των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα εκ των πραγμάτων δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους λόγω καρτών Σεμπάστιαν Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Λουκά Βύντρα, ενώ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Από την προπόνηση της Πέμπτης (24/2) απουσίασαν λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Στέργος Μαρίνος, οι οποίοι όμως αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κόουτς Φερέιρα για το σαββατιάτικο ματς.