Μεσογειακοί τέλος για την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Βόλο και τη Λάρισα που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση του 2013. Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/1) στο Παρίσι αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (με 12 ψήφους υπέρ και μία λευκή _ του έλληνα γραμματέα της κ. Ισίδωρου Κούβελου) να πάρει πίσω τη διοργάνωση με το αιτιολογικό ότι η ελληνική πλευρά δεν τήρησε τις συμβάσεις και δεν έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των Μεσογειακών 2013.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα της διαμονής των αποστολών και τη μη κατασκευής των Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα, μετά από την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να χρηματοδοτήσει τα έργα. Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων πρότεινε τη λύση των κρουαζιερόπλοιων και της φιλοξενίας σε εγκαταστάσεις των ΤΕΙ χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει, όπως ισχυρίζονται στη ΔΕΜΑ, την εγγύηση της κυβέρνησης.

Η ΔΕΜΑ πάντως είχε όλο αυτό το διάστημα δουλέψει ώστε να εξασφαλίσει εναλλακτική λύση για τους Μεσογειακούς του 2013. Ετσι στη σημερινή (Παρασκευή 28/1) συνεδρίασή της παρουσιάστηκαν τρεις υποψηφιότητες, της ισπανικής πόλης Ταραγόνα (Καταλονία), της τουρκικής πόλης Μερσίνα και της Τρίπολης της Λιβύης.

Η Ταραγόνα θεωρείται η πιο έτοιμη από πλευράς εγκαταστάσεων, η Μερσίνα επικαλείται την υποστήριξη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την υποψηφιότητα της Τρίπολης υπογράφει ο γιος του ηγέτη της κ. Μουαμάρ Καντάφι.