Τον περασμένο Αύγουστο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μονομάχησαν» για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ. Ο 22χρονος ούγγρος επιθετικός στο περυσινό πρωτάθλημα είχε πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις με την ΑΕΚ (τον είχε πάρει δανεικό από τη Λίβερπουλ) και οι «αιώνιοι» αντίπαλοι έσπευσαν για να μην τον χάσουν. Τον κέρδισε ο Ολυμπιακός καταβάλοντας 1,1 εκατ. ευρώ στους Κόκκινους της Αγγλίας. Πέντε μήνες μετά, ο Νέμεθ είναι «ανεπιθύμητος» στον Πειραιά και για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού ενδιαφέρονται η Κέρκυρα, ο Πανιώνιος, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Πανσερραϊκός και η κυπριακή Ομόνοια.

Ο Νέμεθ αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ το 2007 και αναδείχτηκε κορυφαίος της παίκτης στο πρωτάθλημα των αναπληρωματικών της Πρέμιερ Λιγκ. Ενώ διεκδικούσε θέση στην ανδρική ομάδα ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο σε αγώνα με την Εθνική Ουγγαρίας τον άφησε εκτός αγώνων για 4 μήνες και τον έστειλε δανεικό στην Μπλάκπουλ. Στο πρώτο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα τραυματίστηκε εκ νέου στο ίδιο σημείο και έχασε άλλους 3 μήνες.

Ως παίκτης της ΑΕΚ είχε επίσης τρεις σοβαρούς τραυματισμούς στον αστράγαλο. Τον Νοέμβριο του 2009, τον Ιανουάριο του 2010 και τον Μάιο του 2010 χάνοντας τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με τη φανέλα της ΑΕΚ έπαιξε βασικός σε 12 ματς σημειώνοντας 3 γκολ. Προηγουμένως (Οκτώβριος 2010) είχε λάμψει με την Εθνική Νέων Ουγγαρίας στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι τραυματισμοί στον αστράγαλο προφανώς δεν επουλώθηκαν σωστά, καθώς όπως είχε δηλώσει ο γιατρός της ΑΕΚ κ. Λάκης Νικολάου «στην αποθεραπεία του μπλέχτηκαν πολλοί γιατροί με τηλεθεραπείες από μακριά». Επιπλέον φέτος έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας επειδή αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τέλη Αυγούστου. Πέντε μήνες μετά δεν έχει πείσει τον ισπανό τεχνικό των Ερυθρολεύκων κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ότι μπορεί να φορέσει φανέλα βασικού.

Στη 18άδα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά την 6η αγωνιστική για το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη. Εναντίον της Ηλιούπολης για το Κύπελλο του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει βασικός, αλλά την άφησε ανεκμετάλλευτη. Σε παιχνίδι πρωταθλήματος έπαιξε για πρώτη φορά την 9η αγωνιστική στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Μπήκε στο ματς στο 77′ στη θέση του Κέβιν Μιραλάς και έδωσε την ασίστ στον Αλμπερτ Ριέρα στο 5ο και τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού. Εκτοτε αγωνίστηκε 33 λεπτά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (14η αγωνιστική) και 9 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα (17η). Εν ολίγοις αγωνίστηκε 58 λεπτά σε 4 παιχνίδια, ενώ με τα χρώματα της ΑΕΚ είχε παίξει βασικός σε 12 ματς σημειώνοντας 3 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ.

Ο Νέμεθ αν θέλει μπορεί να πληρώνεται από τον Ολυμπιακό ως τον Ιούνιο του 2013 που λήγει το συμβόλαιό του. Η πρόσκληση της Ομόνοιας ίσως δεν τον αφήσει αδιάφορο, καθώς προπονητής της κυπριακής ομάδας είναι ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς υπό τις οδηγίες του οποίου πέρυσι ο Ούγγρος έκανε μια καλή σεζόν στην ΑΕΚ.