Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πιο πολυζητημένης μεταγραφής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος άφησε πίσω του τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και από προχθές το βράδυ ανήκει στο δυναμικό του «αιωνίου» αντιπάλου Ολυμπιακού, έκανε την πρώτη… πρόβα με τα ερυθρόλευκα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» φόρεσε την κόκκινη φανέλα και χθες το μεσημέρι έκανε προπόνηση στο ΣΕΦ. Ο 28χρονος γκαρντ θα συνεχίσει να γυμνάζεται με τους γυμναστές του Ολυμπιακού, ώστε να είναι έτοιμος στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών και την αναχώρηση (18/7) με προορισμό το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας (28 Αυγούστου- 12 Σεπτεμβρίου).

Ο Σπανούλης λοιπόν είναι παίκτης του Ολυμπιακού, δίνοντας τέλος στο πολυσυζητημένο μεταγραφικό σίριαλ και υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο ύψους 7,2 εκατ. ευρώ (οι Πράσινοι του έδιναν 5,8 εκατ. ευρώ για την ίδια διάρκεια), το οποίο συμπεριλαμβανομένης της Εφορίας θα στοιχίσει στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ περίπου 12,7 εκατ. ευρώ! Με την κίνηση αυτή, οι ερυθρόλευκοι προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη γεννημένο νικητή και την ίδια στιγμή αποδυναμώνουν τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ο οποίος στα τέσσερα χρόνια του Σπανούλη με την πράσινη φανέλα κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Ελλάδος και μία Ευρωλίγκα. Η υπόθεση πάντως του «Κill Βill», ο οποίος… επιβεβαίωσε το προσωνύμιό του παίρνοντας τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής και της καριέρας του, είχε αρκετές ανατροπές. Υπήρχαν στιγμές που ο αθλητής ακροβατούσε μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού λόγω των κακών χειρισμών του ατζέντη του κ. Μίσκο Ραζνάτοβιτς (και που «χρεώνεται» φυσικά ο Σπανούλης) και άλλες, στις οποίες οι προσφορές των «αιωνίων» είχαν «παγώσει» λόγω της δύσκολης οικονο μικής συγκυρίας και των νέων φορολογικών διατάξεων. Η κατάσταση είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς τηλεφώνησε στον διεθνή άσο και αφού τον καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά, ανέλαβε να πείσει τη διοίκηση ότι με τον Σπανούλη η περιφέρεια της ομάδας του θα γινόταν ακτύπητη.

O επίλογος του σίριαλ παίχτηκε στα γραφεία της Χαλυβουργικής στην περιοχή του Συντάγματος. Η συμφωνία των αφεντικών του μπασκετικού Ολυμπιακού κκ. Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Σπανούλη ανακοινώθηκε επισήμως το βράδυ της Κυριακής- για την ιστορία… στο 27΄ του τελικού του Μουντιάλ Ολλανδίας- Ισπανίας- και αμέσως δόθηκε εντολή για τη μετακόμιση της οικογένειας από τα βόρεια στα νότια προάστια.

Χθες το μεσημέρι η ΚΑΕ Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ματ Νίλσεν παίκτη του ΠΑΟΚ την περίοδο 2004-05. Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές για την απόκτηση του αυστραλού (με δανέζικο διαβατήριο) φόργουορντ Ντέιβιντ Αντερσεν, ο οποίος έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά δεν θα είχε αντίρρηση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Φαβορί για μια θέση στην περιφέρεια είναι ο Αμερικανός της Παρτιζάν Βελιγραδίου Μπο Μακ Κάλεμπ, ενώ η περίπτωση του Κεντροαφρικανού Ρομέιν Σάτο θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά αρκετά δύσκολη, καθώς ο γκαρντ της Σιένα δείχνει να προτιμά το ΝΒΑ και τους Ντάλας Μάβερικς.

Οπως όλα δείχνουν, οι Ερυθρόλευκοι απαλλάσσονται και από το συμβόλαιο-βραχνά (7 εκατ. δολ.) του Τζος Τσίλντρες, ο οποίος συμφώνησε με τους Φοίνιξ Σανς και αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο ύψους 34 εκατ. δολ., το οποίο δεν προτίθενται να «ισοφαρίσουν» οι Ατλάντα Χοκς, που έχουν τα δικαιώματά του.