Ύστερα από 17 χρόνια προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ άλλαξε χέρια και πέρασε σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σήμερα, το απόγευμα, οι δύο άνδρες ήρθαν σε οριστική συμφωνία για να περάσει η ομάδα στον γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος θα βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για το 67% και θα γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος και «αφεντικό». Το 12% και η προεδρία για του χρόνου μένουν στον Κόκκαλη.

«Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη η συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακό», είπε ο κ. Κόκκαλης εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ για να συμπληρώσει ο κ. Μαρινάκης:

«Συζητήσαμε για το καλό του Ολυμπαιακού, για το μέλλον της ομάδας, την προοπτική και την ελπίδα. Η συμφωνία έγινε για το καλύτερο του Ολυμπιακού στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας».

Όσον αφορά στο ποσοστό που θα πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Καραϊσκάκη, αυτό αναμένεται να είναι τουλάχιστον το 50% με πρόταση που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ

Με τα δεδομένα της νέας συμφωνίας η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: Βαγγέλης Μαρινάκης 67%, Σωκράτης Κόκκαλης 12%, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 12%, Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ 10%, Διάφοροι μέτοχοι 1%.

Ακολούθως μίλησε και ο νομικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Βρέντζος ο οποίος αναφερόμενος στα της συμφωνίας, είπε:

«Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο κ. Μαρινάκης και θα φτάσει στο 67% των μετοχών, μέσω απόκτησης μετοχών από τον κ. Κόκκαλη. Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι θα κανονίσουν τα περαιτέρω, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης εισήλθε στον Ολυμπιακό το 1992 αναλαμβάνοντας την ομάδα μπάσκετ και το 1993 ανέλαβε και την ΠΑΕ. Εγινε ο πρόεδρος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου κατακτώντας 12 Πρωταθλημάτα και 5 Κυπέλλα στο ποδόσφαιρο, καθώς και 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ.