από metereologos.gr
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017
 
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης

«Χρυσός» ο Μάρας, «ασημένιοι» Τσολακίδης και Κοσμίδης στο Μπέρμιγχαμ

«Χρυσός» ο Μάρας, «ασημένιοι» Τσολακίδης και Κοσμίδης στο Μπέρμιγχαμ
Ακόμη ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τον Λευτέρη Κοσμίδη (φωτ. αρχείου)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Μπέρμιγχαμ 

Ο Βλάσης Μάρας έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε για 5η φορά το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έγινε ο μοναδικός αθλητής που το έχει καταφέρει.

Ο έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Μπέρμιγχαμ συγκεντρώνοντας 15.400β.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Μάρα, Φάμπιαν Χαμπίχεν, βαθμολογήθηκε με 15.350β. (έκανε λάθος στην έξοδο) και κατετάγη τρίτος πίσω από τον Ολλανδό Ζόντερλαντ ο οποίος πήρε 15.375β.

Η συλλογή χρυσών μεταλλίων του Μάρα άρχισε στην Πάτρα το 2002, συνεχίστηκε στην Λουμπλιάνα το 2004, τον Βόλο το 2006 και βέβαια στο Μιλάνο πέρυσι.

Ασημένος ο Τσολακίδης στο δίζυγο

Ο Βασίλης Τσολακίδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο δίζυγο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στο Μπέρμιγχαμ.

Ο έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.200β. και θα μπορούσε να είχε ψηλότερη βαθμολογία αν ήταν πιο προσεχτικός στην έξοδό του.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά με 15,295. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο Γάλλος Χάμιλτον Σαμπό και ο Πολωνός Ανταμ Κιερζεκόφσκι με 15,100.

Ασημένιος ο Κοσμίδης στο έδαφος

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Μπέρμιγχαμ. Ο έλληνας γυμναστής συγκέντρωσε 15.400β. από τους κριτές. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Ματίας Φάχρινγκ με 15,650β. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν ο βρετανός Ντάνιελ Πάρβις με τον Γερμανό Μαρσέλ Νγκουγιέν με 15,250.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο του Κοσμίδη, ο οποίος είχε κατακτήσει δύο χάλκινα στο έδαφος στα Ευρωπαϊκά του 2007 και 2009.Αθλητισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
-