Το «έξι στα έξι» στον Ολυμπιακό εξασφαλίζει τουλάχιστον αγώνα μπαράζ με τον ΠΑΟΚ (για να επιτευχθεί το απόλυτο θα πρέπει οι Ερυθρόλευκοι να πάρουν «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού), όμως κοινή πεποίθηση στο κόκκινο στρατόπεδο είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά κάπου θα στραβοπατήσει μέχρι το φινάλε, συνεπώς ενδεχόμενοι 18 βαθμοί ως τη λήξη της σεζόν θα χαρίσουν στον Ολυμπιακό ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Η αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή φαντάζει στη θεωρία ως η πιο δύσκολη αποστολή για τους Ερυθρόλευκους μέχρι το ραντεβού με τον αιώνιο αντίπαλο, αφού μετά ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά σύμπτωση ένα από πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων εξασφαλίστηκε για τον Ολυμπιακό στο γήπεδο όπου αύριο θα δώσει τα… ρέστα του για να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2004-05 οι Ερυθρόλευκοι ήταν έναν βαθμό μπροστά από τους Πράσινους και την τελευταία αγωνιστική νίκησαν τον Ηρακλή με γκολ του Ριβάλντο εξασφαλίζοντας τον τίτλο.

Ομως οι τελευταίες αναμνήσεις από αναμετρήσεις με τον Γηραιό δεν είναι καθόλου ευχάριστες… Το γεγονός ότι ο Ηρακλής είναι επικίνδυνος αντίπαλος δεν αποδεικνύεται μόνον από την εκτός έδρας εντυπωσιακή νίκη (4-0) επί του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, αλλά προκύπτει και από το ματς του α΄ γύρου, όταν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα πήρε ισοπαλία (1-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκόρερ τον Απόστολο Βέλλιο. Στην εφετινή περίοδο ο Ηρακλής αντιμετώπιζε αμυντικά προβλήματα, όμως με την πρόσληψη του κ. Γιόζεφ Μπουμπένκο μοιάζει να έχει βρει τα πατήματά του. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μπορεί να υπολογίζει στον σκόρερ του γκολ του Ολυμπιακού στο ματς του α΄ γύρου Εντσο Μαρέσκα που επιστρέφει καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ προτίθεται να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Τρεζόρ Λούα Λούα δεξιά και έναν εκ των Ζαουάντ Ζαϊρί ή Λεονάρντο αντί του τραυματία Χεσούς Ντάτολο στην αριστερή πτέρυγα.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού σε σχήμα με τρεις παίκτες στον άξονα καταδεικνύει τα πλάνα του προπονητή του. Ο κ. Μπάντοβιτς θέλει να θωρακίσει την άμυνά του και με τον Μαρέσκα σε έναν σύνθετο πιο προωθημένο ρόλο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις κάθετες μπαλιές του ιταλού μέσου προς τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, αλλά και την ταχύτητα του Κονγκολέζου Λούα Λούα που εξελίσσεται σε παίκτη-«κλειδί» για την ομάδα του. Ο σέρβος τεχνικός ποντάρει πολλά και στα στημένα, καθώς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας παραδέχονται ότι είναι από τους κόουτς που δίνει μεγάλο βάρος στις προπονήσεις στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σκοράρουν από κόρνερ ή φάουλ.