Με ανακοίνωσή της η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού γνωστοποιεί την ικανοποιησή της για την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό,ενώ αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη συνέχιση του έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τις χθεσινές δηλώσεις της, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, μετά από συνάντηση που είχε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκαθάρισε το τοπίο σε ό,τι αφορά τη συνέχιση του έργου της Διπλής Ανάπλασης στο σύνολό του. Η Υπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή, προς ψήφιση, νέα νομοθετική ρύθμιση για το έργο της Διπλής Ανάπλασης, που θα θωρακιστεί νομικά, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί με γρήγορες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά το εμπορικό κέντρο, αυτό θα κατασκευαστεί τελικά με συντελεστή δόμησης 1,2. Το νέο αυτό πολεοδομικό δεδομένο βελτιώνει τον αρχικό σχεδιασμό και βοηθάει στη δημιουργία περισσότερων ελεύθερων επιφανειών, αίθριων κλπ., κάνοντας έτσι το εμπορικό κέντρο πιο φιλικό προς τον επισκέπτη και το περιβάλλον.

Η διοίκηση της ΜΒΔΤ, έχοντας πλέον δεδομένη την ολοκλήρωση του εμπορικού της κέντρου μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, θα προχωρήσει σε περαιτέρω επαναδιαπραγμάτευση του τραπεζικού δανεισμού της με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες, ενώ η εξέλιξη αυτή δημιουργεί και την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστούν και πρόσθετες γραμμές χρηματοδότησης για καινούργια έργα, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη».