Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, το σύμβολο της ιστορίας του Ολυμπιακού, απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 100 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία του βετεράνου «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή θα γίνει την Παρασκευή στις 11.00 στο Γ’ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι να μην κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του, αλλά να δοθούν τα χρήματα ως ενίσχυση στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του «Ζαμόρα» –όπως αποκαλούσαν τον παλαίμαχο τερματοφύλακα των «ερωθρολεύκων»– έχει ως εξής:

«Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς απεβίωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σύμβολο της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, σε ηλικία 100 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 από τον Αγιο Βασίλειο Πειραιώς και η ταφή του στο Γ΄ Νεκροταφείο.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι να μην κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του, αλλά να δοθούν τα χρήματα ως ενίσχυση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα».