Μ ε 7,16 βαθμολογήθηκε ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ- Αρης κ. Γιάννης Σταυρίδης και συνεπώς δεν παραπέμπεται για τιμωρία, παρ΄ ότι με τις αποφάσεις του ειδικά στον πειθαρχικό τομέα υποχρέωσε ακόμη και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) να καταδικάσει « τις αντιαθλητικές ενέργειες των μελών του που φανερώνουν πρόθεση για τραυματισμό αντιπάλων » εκφράζοντας την ευχή ότι συμπεριφορές όπως του Γεωργιάδη στην Τούμπα, του Τζιμπούρ στη Νέα Σμύρνη ή του Κοβάτσεβις την περασμένη αγωνιστική στην Καλαμαριά « δεν θα μείνουν και στο μέλλον ατιμώρητες ».

Κατά γενική ομολογία ο 32χρονος και με έναν χρόνο στην Α΄ Εθνική κ. Σταυρίδης δεν είχε την εμπειρία να διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που τον όρισε και η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει με τις αποφάσεις της ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ο παρατηρητής κ. Β.Μεσσαλάς δεν παρέπεμψε τον κ. Σταυρίδη, ο οποίος εκτός των άλλων δεν καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ του Αρη, και η ΚΕΔ με τη σειρά της διατήρησε και τους δύο στους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών τους οποίους ανανέωσε χθες.

Μετά τους κκ. Ζολώτα, Τσίκινη, Τεροβίτσα οι οποίοι αποσύρθηκαν και τους κκ. Φωτιάδη και Παπασταμάτη οι οποίοι τέθηκαν εκτός πινάκων, η ΚΕΔ έστειλε χθες σπίτι τους κκ. Θεόδωρο Γκαϊτατζή από τη Δράμα και Ρωμανό Κοντογιαννίδη από την Ξάνθη. Η απομάκρυνση του πρώτου προκαλεί απορίες διότι δεν έδωσε αφορμές. Στα επτά παιχνίδια που διηύθυνε εφέτος διαμαρτυρήθηκε ο Λεβαδειακός για την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Σίντζιλορτζ στο 0-4 με τον Παναθηναϊκό και ενώ βρισκόταν να χάνει με 2-0. Μάλιστα στο εν λόγω ματς ο κ. Γκαϊτατζής βαθμολογήθηκε με άριστα 8,3 από τον παρατηρητή κ. Μ. Καλαθενό. Ο τελευταίος τέθηκε χθες επίσης εκτός πινάκων παρατηρητών μαζί με τους συναδέλφους του κκ. Κολοκυθά, Αρνάκη, Ζαχαριάδη , Μπέγκο, Ταπατζά και Γιανναδάκη.

Από τον πίνακα των υποψηφίων διαιτητών για τη Σούπερ Λίγκα, η ΚΕΔ προβίβασε στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα τους κκ. Γιαννόπουλο (Αθηνών), Καστανίδη (Θεσσαλονίκης), Σταθόπουλο (Αχαΐας), Κατσιδώνη (Δωδεκανήσου), Λαμπρόπουλο (Ηλείας), Κωνσταντινέα (Μεσσηνίας), Ντάκο (Ξάνθης) και Ντάτη (Χίου). Και αν η ΚΕΔ μπορεί να αιτιολογήσει την απομάκρυνση του κ. Γκαϊτατζή, υποστηρίζοντας ότι «θυσιάστηκε» για να προωθηθεί ο συμπολίτης του κ. Ντάκος, είναι απορίας άξιον με τι κριτήρια έγινε διαιτητής Σούπερ Λίγκας ο κ. Λαμπρόπουλος ο οποίος προ τριών εβδομάδων τα έκανε θάλασσα στον αγώνα της Β΄ Εθνικής ανάμεσα στην Καλλιθέα και στον Εθνικό και οι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή με βαθμό 4,5 στην εφαρμογή των κανονισμών.