Ηταν ένας αγώνας Σούπερ Καπ που τα είχε όλα σε υπερθετικό βαθμό: πάρα πολλά άδεια καθίσματα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αρκετούς αναπληρωματικούς που χρησιμοποίησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και της Λάρισας, και μπόλικη μουρμούρα για το κακό… timing του αγώνα, αφού αμφότερες οι ομάδες «καίγονται» τη δεδομένη χρονική στιγμή για τους πραγματικούς στόχους τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ακόμη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο της προχειρότητας, ένας αγώνας-γιορτή (του πρωταθλητή με τον κυπελλούχο) που μεταφέρεται συνεχώς, θυμίζοντας κινητή εορτή, προκαλεί απαξίωση. Και παρά τα τσιτάτα του τύπου «ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος και έχει την αξία του», ο τεχνικός του νικητή (1-0) Ολυμπιακού κ. Τάκης Λεμονής και ο ομόλογός του της Λάρισας κ. Γιώργος Δώνης ήθελαν να δουν στοιχεία από τους αναπληρωματικούς παίκτες των ομάδων τους, και όχι την ώρα και τη στιγμή που θα σηκώσουν την κούπα στο σχεδόν άδειο φαληρικό γήπεδο (ανακοινώθηκαν 7.131 εισιτήρια).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λάρισα αγωνίστηκε με 10 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της με τον Πανιώνιο, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε 9 σε σχέση με το ματς με αντίπαλο τον Εργοτέλη! Είναι, λοιπόν, κάθε τίτλος το ίδιο; Προφανώς όχι, όπως «παραδέχθηκαν» οι δύο τεχνικοί με τις επιλογές τους στα αρχικά σχήματα των δύο ομάδων. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε αυτή την… κάτι σαν κούπα και ο κ. Λεμονής θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος με την πρόοδο που δείχνει ο 19χρονος διεθνής με την Ελπίδων Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε στο 40΄ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του πολύ καλού 16χρονου Αριστείδη Σοϊλέδη.

Η Λάρισα είχε μια απίθανη τριπλή ευκαιρία στο 20΄ με τους Ανδρέα Λαμπρόπουλο,Γιόζεφ Κόζλεϊ και Παναγιώτη Μπαχράμη, αλλά ο Μιχάλης Σηφάκης απέκρουσε ισάριθμες φορές, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 80΄ σε εκτέλεση φάουλ από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένας αγώνας που σε λίγο καιρό μόνο οι πολύ… ψαγμένοι θα θυμούνται όχι το σκορ, αλλά ακόμη και τη διεξαγωγή του! Ούτε ίσως και οι διοργανωτές της ΕΠΟ…

Εν τω μεταξύ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβεβαίωσαν χθες ότι πήραν την πρόσκληση του G14 για τη δημιουργία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων, με τη συμμετοχή 40 ομάδων από τις 23 θεωρούμενες πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. «Πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια από σοβαρούς ανθρώπους» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Πέτρος Κόκκαλης, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ερυθρόλευκοι θα παραστούν στη σχετική συνεδρίαση (13 και 14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες), αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός προχωρεί στο συγκεκριμένο θέμα με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας»… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Αρτσούμπι, Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Σοϊλέδης (77΄ Γκαλέτι), Νούνιες (77΄ Βασιλογιάννης), Μήτρογλου, Κωνσταντίνου.

ΛΑΡΙΣΑ: Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Μπαχράμης (56΄ Μουνιόθ), Βεργώνης, Λαμπρόπουλος, Ιγκλέσιας, Πάρα, Κόζλεϊ.