Π ρόβλημα αγωνιστικής φύσης δεν υφίσταται στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, ο οποίος με τον κ. Ζοζέ Πεσέιρο στο τιμόνι και καλύτερους παίκτες στο δυναμικό του βαδίζει σε σταθερή ρότα, όμως σε άλλα επίπεδα τα προβλήματα όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά διογκώνονται ως τις… παρυφές «εμφυλίου» μεταξύ ΠΑΕ- Ερασιτέχνη! Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία εκδόθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Πράσινη» (χαρακτηρίζεται « φιλική προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου ») αφήνει σαφέστατες αιχμές εναντίον της συγκεκριμένης εφημερίδας για «συμμετοχή» της στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε μερίδα «πράσινων» οπαδών όσον αφορά το σύστημα διανομής εισιτηρίων της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Τicket Club!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΠΑΕ, η οποία υποχρεούται να αποδίδει στον Ερασιτέχνη το 10% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων στα ματς της Λεωφόρου, του έδωσε μόλις 1.000 ευρώ ως ποσοστό από τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν καταβάλλει ποσοστό από τις κάρτες διαρκείας και δίνει λιγότερα χρήματα από εκείνα που του αναλογούν διότι θεωρεί ως τιμή εισιτηρίου τα 5 ευρώ, όσο τα «χρεώνει» στην Τicket Club. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Ερασιτέχνης έχει στείλει και εξώδικο στην ΠΑΕ, η οποία «απάντησε» χθες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: « Στο δημοσίευμα αναγράφεται ανακριβώς ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έλαβε το ποσόν των 1.000 ευρώ, αριθμός που διαρρέεται εντέχνως τον τελευταίο καιρό διά του Τύπου, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του αγώνα με τον ΟΣΦΠ.Στην πραγματικότητα ο Ερασιτέχνης έχει ήδη εισπράξει το ποσόν των 30.000 ευρώ από τα έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ρητά συμφωνημένο ποσοστό του Ερασιτέχνη επί των εισπράξεων της Τicket Club από την πώληση των εισιτηρίων στους φιλάθλους.Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η εφημερίδα- η οποία είναι “φιλική” προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου- επιχειρεί επανειλημμένως να εκφράσει τις απόψεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υποκαθιστώντας ουσιαστικά την επίσημηκαι τυπικά και ηθικά ορθή σχέση και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.Αυτή η μέθοδος επικοινωνίας και η διασπορά ψευδών ειδήσεων έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και εμφανώς αποσκοπούν στη δημιουργία κακού κλίματος στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Η σημερινή τοποθέτηση της εφημερίδας και η διασύνδεση του δήθεν προβλήματος στην εκκαθάριση των εισπράξεων του ντέρμπι αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία η εχθρική αντιμετώπιση του συστήματος της γενικότερης διάθεσης των εισιτηρίων στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού από συγκεκριμένη μερίδα οπαδών της ομάδας μας.Από σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή την αντιμετώπιση υποδεικνύουν και ενισχύουν και άλλοι. Φέτος, που η μέχρι στιγμής αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν επιτρέπει τη χρήση πρακτικών του παρελθόντος για τη δημιουργία προβλημάτων, είναι προφανές ότι το μόνο σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή είναι ένα: η Τicket Club ».

Ασφαλώς για τα προβλήματα- και οικονομικά – του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν ευθύνεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ασφαλώς για τη μισοάδεια Λεωφόρο δεν ευθύνεται η οικογένεια Γιαννακόπουλου . Ασφαλώς το περίφημο «ενιαίος και αδιαίρετος» Παναθηναϊκός θα ακούγεται μόνο ως… ανέκδοτο αν ενταθεί αυτή η εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, αν δεν προκύψει πρόοδος στο θέμα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό και πολύ περισσότερο αν- όπως φημολογείται- πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου… * Προπονήθηκε χθες ο Μαρσέλο Μάτος και έθεσε υποψηφιότητα για συμμετοχή στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο «διπλό» πέτυχε καταπληκτικό γκολ ο Εζεκίελ Γκονζάλες , ο οποίος ενδέχεται να είναι έτοιμος για το ματς με τη Λάρισα την ένατη αγωνιστική, ενώ ο Γιάννης Γκούμας που έμεινε στον πάγκο εναντίον της Αρτμέντια είχε τετ α τετ συζήτηση με τον κ. Πεσέιρο.