Την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σύμφωνα με τα σχόλια του ισπανικού Τύπου, θα υποδεχθεί η AEK το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. H Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έκλεψε την παράσταση στις πρώτες δύο αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος χάρη στις δύο νίκες (εκτός έδρας επί της Σαραγόσα και εντός έδρας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο). Και ο τεχνικός της ομάδας Χαβιέρ Ιρουρέτα απέσπασε θετικά σχόλια, αφού το καλό πρόσωπο της Ντεπορτίβο εξέπληξε θετικά τους Ισπανούς, που περίμεναν την ομάδα να παρουσιαστεί αποδυναμωμένη μετά τη φυγή του μεγάλου της αστεριού, του ολλανδού επιθετικού Ρόι Μακάι που μεταγράφηκε στην Μπάγερν Μονάχου.


H ως και χθες πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος (χθες βράδυ επρόκειτο να ταξιδέψει στη Σεβίλλη για να τεθεί αντιμέτωπη της τοπικής ομάδας για την 3η αγωνιστική) παρουσιάζεται ως η πιο έτοιμη και δεμένη ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ακόμη και από τη Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών μεγάλων αστέρων και με όπλο την πολύ καλή άμυνά της (δεν είχε δεχθεί γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές).


Το θετικό για την AEK είναι ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου ο κ. Ιρουρέτα αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα με έναν εκ των μεγάλων αστέρων της ομάδας, τον ισπανό διεθνή επιθετικό Ντιέγκο Τριστάν. H σχέση του τελευταίου με τον προπονητή είχε αρχίσει να διαταράσσεται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επειδή ο τεχνικός έδινε ευκαιρίες και στον ουρουγουανό επιθετικό Βάλτερ Παντιάνι, ο οποίος επέστρεψε το καλοκαίρι στην Κορούνια. Ο Τριστάν ξέσπασε σε ύβρεις κατά του κ. Ιρουρέτα στο 57ο λεπτό του παιχνιδιού της δεύτερης αγωνιστικής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όταν ο προπονητής τον αντικατέστησε με τον Παντιάνι. H διαμάχη του προπονητή με τον διεθνή επιθετικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τους οπαδούς της Ντεπορτίβο να βρίσκονται μέχρι στιγμής – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – στο πλευρό του Τριστάν, του οποίου η δημοτικότητα παρέμεινε υψηλή χάρη στο γκολ που σημείωσε στη φιλική εκτός έδρας νίκη της Ισπανίας στην Πορτογαλία (3-0).


Ο κ. Ιρουρέτα έχει στο πλευρό του τον Παντιάνι, ο οποίος την περασμένη Τρίτη έκανε δημόσια παράπονα για τη συμπεριφορά του Τριστάν επειδή «δεν με σεβάστηκε και για δεύτερη φορά δεν μου ευχήθηκε καλή επιτυχία όταν τον αντικατέστησα». Μετά τη φυγή του Μακάι ο κ. Ιρουρέτα επιχειρεί να επιβληθεί στους παίκτες της Ντεπορτίβο, αλλάζοντας τον χαρακτήρα της ομάδας. «Θέλω στο εξής όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν για την ομάδα και όχι η ομάδα γι’ αυτούς» είναι το σλόγκαν των τελευταίων ημερών στα χείλη του επιτυχημένου ισπανού τεχνικού, ο οποίος βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο την τελευταία πενταετία και κινείται με τον αέρα του «αναμορφωτή της Κορούνια», όπως τον αποκαλούν.


H ανοιχτή αντιπαράθεση του προπονητή με τον Τριστάν διχάζει τόσο τους οπαδούς όσο και τους ποδοσφαιριστές, με συνέπεια να υπάρχει εκνευρισμός στην ομάδα, ο οποίος μπορεί να την επηρεάσει αρνητικά στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης, αν αυτός κυλήσει ευνοϊκά για την AEK.


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει από κοντά την αντίπαλό του. Αντ’ αυτού την Κορούνια κατασκόπευσαν οι συνεργάτες του Αντώνης Δρακόπουλος και Μελέτης Περσίας. Αμφότεροι σχημάτισαν την εντύπωση ότι η AEK έχει τύχη για τη νίκη στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης. Είδαν κενά στο κέντρο της ισπανικής άμυνας και μετέφεραν στον κ. Μπάγεβιτς την εκτίμηση ότι η AEK που δεν φοβήθηκε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει να φοβάται τίποτε από την Ντεπορτίβο.