Οι καβγάδες του Τάκη Συνετόπουλου και του Βασίλη Κωνσταντίνου τον Μάρτιο του 1973 μοιάζουν γραφικοί μπροστά στα έκτροπα που έγιναν κυρίως σε βάρος του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη πέρυσι (Κυριακή 24 Μαρτίου) στη Λεωφόρο. Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό δεν υπήρξαν ποτέ καλές σχέσεις και δεν είναι λίγα τα μεταξύ τους ντέρμπι που τέλειωσαν σε κλίμα έντασης εξαιτίας της διαιτησίας ακόμη και στα χρόνια του σοβαροφανούς επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ακολουθεί μια σύντομη αναδρομή για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.


* Νοέμβριος 1967. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0. Ο Τάκης Λουκανίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκοράρει με απευθείας εκτέλεση έμμεσου φάουλ – πράγμα που απαγορεύεται -, ο διαιτητής Κιτσούκαλης το κατακυρώνει και δέχεται φραστική επίθεση από το σύνολο των παικτών των Ερυθρολεύκων.


* Νοέμβριος 1970. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1. Σκοράρει ο Τότης Φυλακούρης, αλλά πρωταγωνιστής είναι ο κύπριος διαιτητής Κυριακίδης που κατηγορείται από τους παράγοντες του Ολυμπιακού γιατί δεν είδε δύο πέναλτι των αμυντικών των Πρασίνων σε βάρος του Γιούτσου και του Δεληκάρη. Ζητάνε να τον εξετάσει οφθαλμίατρος και η Αστυνομία φοβισμένη από τις απειλές των οπαδών του Ολυμπιακού τον στέλνει εσπευσμένα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λάρνακα!


* Μάρτιος 1973. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2. Γενικευμένη σύρραξη στο 62′ του αγώνα με πρωταγωνιστές τον τερματοφύλακα των Πρασίνων Κωνσταντίνου που κυνηγάει σε ολόκληρο το γήπεδο τον αμυντικό του Ολυμπιακού Συνετόπουλο, ενώ οι υπόλοιποι δέρνονται μεταξύ τους.


* Οκτώβριος 1977. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2. Το ντέρμπι κρίνεται με γκολ του Γιαννακούλια στο 84′, αλλά δεν τελειώνει ποτέ, καθώς διακόπτεται ύστερα από επίθεση των Ερυθρολεύκων στον διαιτητή υπεύθυνο γιατί άφησε τον σκόρερ να πετύχει γκολ από θέση οφσάιντ αγνοώντας τον επόπτη. Ο ξυλοδαρμένος άρχοντας του αγώνα Κρικώνης παραποιεί το φίλο αγώνα υποστηρίζοντας ότι αυτός τελείωσε κανονικά ώστε να γλιτώσουν οι δύο ομάδες τα χειρότερα.


* Σεπτέμβριος 1980. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0. Συμπλοκές και καταστροφές στην Πάτρα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων που μετατρέπουν την πόλη σε κόλαση.


* Ιανουάριος 1982. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2. Σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι Κυπέλλου ο διαιτητής Δέδες ακυρώνει γκολ του Μητρόπουλου και σφυρίζει τρία πέναλτι υπέρ των Πρασίνων. Ακολουθεί φραστική επίθεση των παραγόντων του Ολυμπιακού στον διαιτητή και απειλή του τότε προέδρου Σταύρου Νταϊφά ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.


* Φεβρουάριος 1982. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Ο Ολυμπιακός δεν αποχωρεί και 15 ημέρες μετά το ματς του Κυπέλλου φωνάζει αυτή τη φορά γιατί ο διαιτητής Κουναλάκης δεν του έδωσε πέναλτι και απέβαλε αναίτια τον Ξανθόπουλο. Ακολουθεί νέα σύρραξη στο τέλος του αγώνα και χαρτομάνι ανακοινώσεων.


* Μάρτιος 1988. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Ο διαιτητής Δημητριάδης κατηγορείται από τους Ερυθρολεύκους ότι προστάτεψε τον Παναθηναϊκό, αν και δεν υπάρχει ούτε μια φάση για την οποία να διαμαρτύρονται! Στο ΟΑΚΑ βρέχει καρέκλες…


* Μάρτιος 1990. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-4. Σε ένα ματς που γίνεται μέσα σε κλίμα γενικευμένης κακοπιστίας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Αργύρης Σαλιαρέλης επιτίθεται σε οπερατέρ! Το ματς διακόπτεται πολλές φορές εξαιτίας πετροπόλεμου ανάμεσα στους οπαδούς και κρίνεται από ένα γκολ του Σαμαρά στο τελευταίο πεντάλεπτο της ημίωρης καθυστέρησης!


* Απρίλιος 1992. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Σε αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ο διαιτητής Κουκουλάς σφυρίζει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 93′ και ο Προτάσοφ ισοφαρίζει. Ακολουθεί επίθεση οπαδών των Πρασίνων (με αρχηγό την Αντριάνα, γυναίκα του Σπύρου Μαραγκού) στον διαιτητή αλλά και έγκυρη παρέμβαση του τότε προέδρου Γιώργου Βαρδινογιάννη που καθησυχάζει το πλήθος λέγοντας «καθαρίζω εγώ»!


* Μάρτιος 1995. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3. Σε ένα επεισοδιακό ματς Κυπέλλου ο Αλέκος Αλεξανδρής χάνει πέναλτι στο 85′ και οι Ερυθρόλευκοι αντί να τα βάλουν με την τύχη τους κάνουν επίθεση στον διαιτητή Νικάκη! Στο τέλος του ματς ακολουθούν συμπλοκές φιλάθλων και ξυλοδαρμοί.


* Νοέμβριος 1997. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-3. Ο διαιτητής Τεβεκέλης αποβάλει τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί των Πρασίνων του πετάνε καρέκλες. Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει ο χαμένος να σπάει το ΟΑΚΑ…


* Νοέμβριος 2001. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0. Αφού έχουν σπάσει αρκετές φορές το ΟΑΚΑ οι οπαδοί των δύο διαλύουν και τη Λεωφόρο. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο…


* Μάρτιος 2002. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Ο Εμανουέλ Ολιζαντέμπε περνάει στο παιχνίδι ως αλλαγή και δίνει προβάδισμα στο σκορ στον Παναθηναϊκό στο 78′, αλλά στη συνέχεια οι Πράσινοι ταμπουρώνονται και προσπαθούν να κρατήσουν την όντως πολύτιμη νίκη με μαζική άμυνα. Απόρροια αυτής της τακτικής είναι ένα πέναλτι του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Στέλιο Βενετίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα που υποδεικνύει ο διαιτητής Μάκης Ευθυμιάδης και με το οποίο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ισοφαρίζει. Ακολουθεί επίθεση στον διαιτητή από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ Αγγελο Φιλιππίδη που συνεπικουρούμενος από τη μισή εξέδρα των επισήμων κυνηγάει τον διαιτητή ο οποίος γρονθοκοπείται σε απευθείας πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Ο Φιλιππίδης τιμωρείται από την αθλητική δικαιοσύνη με έκπτωση από τη θέση του.