Δευτέρα 2/4


* Προτού ξεκινήσει το αδιάφορο βαθμολογικά ματς ανάμεσα στον Ιωνικό και στον Αρη, οι πιθανότητες να πέσουν κλωτσιές έμοιαζαν λιγότερες από το να πλακωθεί ο Κωνσταντίνος με την Ελένη για το ποιος είδε πρώτος τον Σταυρό. Η συμμετοχή όμως μερικών από τα μεγαλύτερα κλαδευτήρια των ελληνικών γηπέδων, όπως ο Ροντρίγκεζ του Ιωνικού και ο Κολτσίδας του Αρη, δίνει εκείνο το «κατιτίς» που πάνε να καταστρέψουν οι Ευρωπαίοι με το fair play. Η κλωτσιά πέφτει σύννεφο και ο Ιωνικός με 10 παίκτες κερδίζει τον Αρη 2-1.


Τρίτη 3/4


* Ο Αύγουστος των ελληνικών ειδήσεων είναι ο Μπάγεβιτς. Οπως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», τις αργές ημέρες κάθε βαριεστημένος δημοσιογράφος μπορεί να λαμπρύνει τη μέρα του υπολογίζοντας τις πιθανότητες επιστροφής του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Πιο ενδιαφέρον από το βραδινό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και στην Μπάγερν Μονάχου. Οι υποσχέσεις ήταν για υπερθέαμα, η πραγματικότητα λίγο πιο βαρετή από το να παρακολουθείς μπογιά να στεγνώνει.


Τετάρτη 4/4


* Στο 1-0 επί του Ηρακλή οι παίκτες του Ολυμπιακού έχαναν τα πρώτα 30 λεπτά κάθε λεπτό και ευκαιρία και στα υπόλοιπα 60Δ κάθε ενδιαφέρον για τον αγώνα. Στον άλλο ημιτελικό του Κυπέλλου η ομάδα «ΠΑΟΚ Στεγνοί», που αν κάποιος στον αγώνα φωνάξει «το λογιστήριο πληρώνει» θα μείνουν στο γήπεδο μόνο οι αντίπαλοι και οι διαιτητές, κερδίζει με 5-2 τον «Μπατίρ Απόλλωνα» που δεν έχει λεφτά ούτε για αεροπορικά εισιτήρια. Η Ταουγκρές κερδίζει στην Αθήνα την ΑΕΚ με 25 πόντους διαφορά τρελαίνοντάς την στα τρίποντα. Ολοι λένε ότι την έσφαξε η διαιτησία, γεγονός αποδεκτό αν οι διαιτητές είχαν το σατανικό μηχάνημα που όταν οι Ισπανοί σούταραν μεγαλώνει το στεφάνι.


Πέμπτη 5/4


* Λένε ότι η Δανία χρόνια προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τη Γροιλανδία και δεν μπορούσε. Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος κηρύσσεται έκπτωτος πρόεδρος της ΕΠΑΕ από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ αλλά μετά τους πανηγυρισμούς το πρόβλημα του υφυπουργού Γιώργου Φλωρίδη είναι τι θα κάνει με τα κατακτημένα εδάφη, δηλαδή την ομοσπονδία που κανείς δεν θέλει ή μπορεί να αναλάβει.


Παρασκευή 6/4


* Ο επικεφαλής των Επαναστατικών Πυρήνων Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, εισβάλλει στα γραφεία της ΕΠΑΕ για να πετάξει τα πράγματα του Βίκτωρα Μητρόπουλου στον δρόμο. Ο Μητρόπουλος όμως δεν είναι εκεί και μετά από κάποια ώρα το «100» απομακρύνει τον Μπέο και τους οπαδούς του από το κτίριο. Θεωρητικά την προεδρία πρέπει να αναλάβει ο Αριστείδης Καμάρας, ο οποίος όμως τεχνηέντως εξαφανίζεται.


Σάββατο 7/4


* Το ματς ανάμεσα στο Αιγάλεω και στον Ακράτητο, τους δύο πρωτοπόρους της ΒΔ Εθνικής κατηγορίας, θα ήταν το ματς της ημέρας. Δεν είναι γιατί προτού το Πρωτάθλημα ξεκινήσει όλοι όσοι μιλάνε ελληνικά έλεγαν ότι το Αιγάλεω του Θωμά Μητρόπουλου και ο Ακράτητος του δημάρχου Παπαδήμα, ενισχυμένος από τα λεφτά της χωματερής Λιοσίων, θα ανέβουν στην ΑΔ Εθνική.


* Μια μέρα η παγκόσμια διανόηση θα αναγνωρίσει τον ρόλο που έπαιξε η ΠΑΕ Πανιώνιος στην καθιέρωση της επιστήμης της «δημιουργικής μετάφρασης». Δημιουργική μετάφραση είναι αυτή που ο ομιλών λέει κάτι σε μια γλώσσα και ο μεταφραστής μεταφράζει σε άλλη, αλλά με συναίσθημα και εμπλουτίζοντας τις θέσεις του ομιλούντος. Για παράδειγμα, όταν ο Πανιώνιος είχε πριν από λίγους μήνες έναν σέρβο κόουτς, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Σέρβος στη μετάφραση αναφέρθηκε στην «Καλύβα του Θωμά» σαν αίτιο της ήττας. Υστερα από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο Σέρβος ήξερε την «Καλύβα» τόσο όσο οι σκίουροι κούκο μονό με διπλό πιπίνι. Για κάποια περίοδο οι μεταφράσεις του Πανιωνίου ήταν η βαρετή άσκηση να μεταφερθούν τα λεγόμενα του ομιλητή σε μια άλλη γλώσσα. Ως τη συνέντευξη Τύπου στο ματς με την ΑΕΚ.


* Μιλάει στα αγγλικά ο Μάρτι Κούουζελα, ο νυν φινλανδός προπονητής του Πανιωνίου: «Δεν παίξαμε καλά. Οι παίκτες της ΑΕΚ μάς έπαιξαν καλά ιδιαίτερα χωρίς την μπάλα». Μεταφραστής: «Συγγνώμη (σ.σ.: είναι και ευγενικός ο ατιμούλης) που δεν παίξαμε καλά αλλά παίξαμε καλά χωρίς την μπάλα». Μ.Κ.: «Πρώτη φορά σε δύο μήνες που είμαι εδώ είδα παίκτες να παίζουν τόσο καλά το ένα δύο. Ελπίζω να μην το ξαναδώ». Μ.: «Πρώτη φορά στους δύο μήνες που είναι εδώ είδε τους παίκτες του να παίζουν τόσο καλά το ένα δύο. Ελπίζει να μην το ξαναδεί». Μ.Κ.: «Ο Κλάεβιτς είχε ένα πρόβλημα στο ισχιακό νεύρο. Αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω ένα δυο λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα». Μ.: «Ο Κλάεβιτς είχε ένα πρόβλημα με έναν ιό, αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει για ένα δυο λεπτά στην αρχή του αγώνα».


* Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον πρόεδρο του Κινήματος Σουπερστάρ Ελλάδος Πάουλο Σόουσα να αμείβεται φασόν με τις συμμετοχές ανοίγει νέους ορίζοντες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα συμβόλαια φασόν στο ποδόσφαιρο θα γίνουν όπως με τις κοπτοραπτούδες. Δεν θα αμείβονται μόνο οι συμμετοχές και τα γκολ αλλά και οι ενέργειες. Από τα σουτ και τις κεφαλιές ως τα πλάγια άουτ. Οταν γίνεται καλή ενέργεια ο Αγγελος Φιλιππίδης θα κολλάει τη χαρτούρα στο μέτωπο σαν να ήταν πανηγύρι και ο παίκτης ο Ζαφείρης Μελάς. Ετσι μόνο είναι δυνατόν να μαζευτούν τα φράγκα για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Εκτός αν ο Φιλιππίδης ακολουθήσει μια μέθοδο της ελισαβετιανής Αγγλίας για να βγάλει ο Βαρδής το χέρι από την τσέπη.


* Στα αγγλικά πανηγύρια στα τέλη του 16ου αιώνα οι ευγενείς της επαρχίας πήγαιναν φορτωμένοι λίρες. Ηξεραν όμως ότι ο συνωστισμός ήταν ο καλύτερος φίλος του πορτοφολά και κράταγαν μόνιμα με το ένα χέρι το κορδόνι με το οποίο ασφαλιζόταν το πουγκί στη ζώνη για να μην το κόψει κάποιος κλέφτης. Το κόλπο των πορτοφολάδων ήταν να πλησιάζουν το θύμα από πίσω και να γαργάλαγε με ένα φτερό το αφτί στην πλευρά του χεριού που κράταγε το πορτοφόλι. Το θύμα σήκωνε ενστικτωδώς το χέρι να ξύσει το αφτί του και την ίδια στιγμή ο κλέφτης με μια λεπίδα που προεκτεινόταν από το νύχι έκοβε το κορδόνι του πορτοφολιού. Αν λοιπόν μια μέρα ο Βαρδής νιώσει την ανάγκη να ξύσει το αφτί του και την ίδια στιγμή ο Φιλιππίδης πει «μεγάλε πήραμε τον Κωνσταντίνου» μπορεί να ξέρει τι συνέβη.


* Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά τον αγώνα του Φιλιππίδη για εξυγίανση, στον Ολυμπιακό σκοπεύουν να τον ανακηρύξουν ευεργέτη της ομάδας. Για πρώτη φορά εφέτος όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει το Πρωτάθλημα χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας, δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Βίκτωρ Μητρόπουλος και ο Αριστείδης Καμάρας, πάνε να αχρηστευθούν στην ΕΠΑΕ και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, γιος του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σάββα, βρίσκεται κοντά στην προεδρία της ΕΠΟ. Λίγη ακόμη σκληρή αντιπολίτευση από τον Φιλιππίδη και στον Ολυμπιακό θα αρχίσουν να ελπίζουν σε διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο έκπτωτος πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος, αραχτός στα γραφεία της ΕΠΑΕ την περασμένη Παρασκευή μετά την κατάληψη, πίνει καφεδάκι και παρακολουθεί τα λεγόμενα του προέδρου των Τρικάλων Σάκη ­ «είμαι με όλους» ­ Καρατζούνη. Ο Μπέος γράφει σήμερα ιστορία, ενώ ο πρόεδρος των Τρικάλων έγραψε ιστορία όταν στο παρελθόν είχε αποκτήσει σέρβο ποδοσφαιριστή. Τον είχε πάει με ελικόπτερο επάνω από τα Μετέωρα υπογραμμίζοντάς του ότι όπως «τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται», έτσι και οι σέρβοι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν καλά πέφτουν από ελικόπτερα… Η ΠΛΙΣΕΤΣΚΑΓΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ


Οι αφισιονάδος του κλαδέματος τον λατρεύουν. Τον θεωρούν κάτι σαν Πλισέτσκαγια με παπούτσια με τάπες. Με τον Βάιο ­ «σε είδα να κλαδεύεις» ­ Καραγιάννη να κρεμάει εφέτος το καλοκαίρι τα παπούτσια του, ο Γιώργος Κολτσίδας, που μπορεί να σηκώσει το πόδι ψηλότερα από χορεύτρια των Μπαλσόι και να ξυρίσει χωρίς αφρό τον αντίπαλο, είναι η ελληνική ελπίδα για να μείνει το ποδόσφαιρο ανδρικό άθλημα απέναντι στους ευρωπαίους αντίχριστους του fair play