Το ρητορικό ερώτημα ενός δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ για το Κύπελλο εκνεύρισε τον κ. Γιάννη Παθιακάκη. Η δήλωση του προπονητή «ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου» οδήγησε τον δημοσιογράφο στο προχωρημένο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ απλά και μόνο επειδή πρέπει να παίξει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και όχι για να επιδιώξει τη νίκη. «Το μοναδικό τρόπαιο που διεκδικούμε είναι το Κύπελλο, αυτό εννοούσα» διευκρίνισε ενοχλημένος ο κ. Παθιακάκης και συνέχισε: «Εχω πει επανειλημμένως ότι η ΑΕΚ έχει στόχο να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Οχι επειδή μας ικανοποιεί αλλά επειδή στην παρούσα φάση αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Και φυσικά επειδή θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA και να αποφύγουμε τη διαδικασία των μπαράζ».


Λίγα λεπτά αργότερα έξω από τα αποδυτήρια του «Ν. Γκούμας» οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποκάλυπταν αυτό που «έκρυψε» ο προπονητής και αφορά, εμμέσως, τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ. «Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην τρίτη θέση, αφού πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Δημήτρης Μάρκος και συμπλήρωσε: «Θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό». Οχι μόνο για λόγους γοήτρου αλλά για έναν πολύ πιο πρακτικό λόγο: «Η ΑΕΚ θα παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής με στόχο τη νίκη επί του Ολυμπιακού ώστε να πάρουμε τρεις βαθμούς που στην παρούσα φάση είναι πολύτιμοι για την ομάδα» είπε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο κ. Παθιακάκης. Τη ρήση επανέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης στα αποδυτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας, στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. «Δεν σημαίνει ότι κατακτήσαμε το Κύπελλο επειδή αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε το UEFA από το πρωτάθλημα ώστε να παίξουμε με λιγότερο άγχος στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Η πρόκριση δίνει σε όλους μας μια καλή ευκαιρία να κλείσουμε τη χρονιά όσο πιο επιτυχημένα γίνεται» ήταν η επισήμανση του προπονητή προς τους παίκτες, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, εκτιμούν ότι ο Παναθηναϊκός θα κόψει σήμερα βαθμούς από τον Ηρακλή. Το αυτό βεβαίως επιθυμούν και οι πράσινοι για την ΑΕΚ στο δικό της ντέρμπι…


Ενας από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας, δηλώνει στο «Βήμα»: «Δεν είναι εύκολο πράγμα να κερδίσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό μέσα σε πέντε ημέρες, εμείς όμως αυτό θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε. Εχουμε σημαντικό και διπλό κίνητρο για να κερδίσουμε. Το πρώτο είναι καθαρά βαθμολογικό: μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο μας, την κατάληψη τουλάχιστον της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα. Το δεύτερο κίνητρο έχει να κάνει με την εντύπωση που θα αφήσουμε ως τελευταία την εφετεινή περίοδο. Κερδίζοντας μέσα στην έδρα του τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη εντός πέντε ημερών, θα αποδείξουμε ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που δείχνει η βαθμολογική μας θέση, αλλά θα αποζημιώσουμε μερικώς και τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι έχουν γευθεί εφέτος μεγάλες απογοητεύσεις» καταλήγει ο κεντρικός αμυντικός της Ενωσης.


Αντί επιλόγου, το σχόλιο του ποδοσφαιριστή με το «κρύο αίμα» Ντράγκαν Τσίριτς: «Ξέρουμε τον τρόπο για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Στον αγώνα της Τετάρτης αποδείχθηκε ότι με καλή απόδοση δεν θα δυσκολευτούμε να ξανακερδίσουμε. Ποιος ο λόγος λοιπόν για να μην κερδίσουμε και την Κυριακή αν παίξουμε το ίδιο καλά…».