Στις 27 Αυγούστου αρχίζει το Αμερικανικό open, που είναι και το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς. Ο Ρότζερ Φέντερερ αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί και ο ίδιος θεωρεί πως ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αυτοί, που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Άλλωστε είναι οι δύο που κατέκτησαν τα δύο τελευταία masters τουρνουά, ο πρώτος στο Τορόντο και ο δεύτερος στο Σινσινάτι.

«Όχι, δεν πιστεύω ότι είμαι εγώ το φαβορί. Φαβορί είναι ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς», είπε σε δηλώσεις του ο Ελβετός άσος και πρόσθεσε: «Εγώ δουλεύω σκληρά και θα προσπαθήσω να μείνω συγκεντρωμένος και να έχω όλη την ενέργεια που απαιτείται. Το ευχάριστο για το τουρνουά είναι ότι πολλοί τενίστες που απουσίαζαν πέρυσι, φέτος είναι υγιείς. Βλέπουμε τον Νόβακ, τον Ράονιτς, τον Βαβρίνκα, που ξαναδείχνει δυνατός, αλλά και τον Νισικόρι. Είναι παίκτες που έλειψαν από τα γήπεδα τους τελευταίους μήνες».

Στο Αμερικανικό open θα κριθεί και η πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο οι πιθανότητες να ρίξει ο Φέντερερ από την κορυφή τον Ναδάλ είναι ελάχιστες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Ισπανός να μην φτάσει στα ημιτελικά και ο Φέντερερ να κατακτήσει το τρόπαιο.