Ο Ράφα Ναδάλ ήταν ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού του Rogers Cup που διεξάγεται στον Καναδά και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά κατηγορίας Masters 1000.

Ο Ισπανός επικράτησε σε ένα δύσκολο παιχνίδι με 2-0 σετ (7-6 [4], 6-4) του 22χρονου Ρώσου, Κάρεν Κατσάνκοφ και ετοιμάζεται να διεκδικήσει κόντρα στον Τσιτσιπά τον 33 τίτλο της λαμπρής καριέρας του σε κατηγορία Masters 1000 και 80οσυνολικά. Αυτή η αναμέτρηση θα είναι μια… ρεβάνς του αντίστοιχου τελικού του Barcelona Open, όπου ο Ναδάλ ήταν ο νικητής κόντρα στον 20χρονο Έλληνα με 2-0 σετ.

Από την κόντρα τους αυτή ο Ναδάλ φαίνεται πως έχει σχηματίσει την καλύτερη δυνατή άποψη για τον Στέφανο, κάτι που δεν δίστασε να παραδεχτεί δημόσια στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του επί του Κατσάνκοφ, επισημαίνοντας τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου του:

«Είναι περίπλοκος παίκτης. Τα έχει όλα. Είναι μεγάλος server, έχει εκπληκτικό backhand και χτυπάει τη μπάλα πολύ δυνατά με το forehand. Είναι νέος και έχει πάθος με το παιχνίδι. Είναι από τους αγώνες που πρέπει να παίξω πολύ καλά για να κερδίσω και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Πρέπει να αντισταθώ και να παίξω επιθετικό τένις. Όταν τον έκανα να κινηθεί στο γήπεδο, είχα τον έλεγχο. Αλλά είναι δύσκολο να το κάνω να συμβεί γιατί χτυπάει πολύ δυνατά τη μπάλα.

Είναι ένας σημαντικός αγώνας. Αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι ευχαριστημένος με την εβδομάδα μου. Όταν έφτασα εδώ, πριν μιάμιση εβδομάδα, δεν σκεφτόμουν πως θα είμαι στον τελικό. Οπότε αυτά είναι καλά νέα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Φυσικά και μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Όλοι οι αγώνες βοηθάνε και αύριο πρέπει να παίξω ακόμα καλύτερα, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ελπίζω να είμαι έτοιμος γι’ αυτό».