Προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στην Τούμπα με 3-2 της Σπαρτάκ Μόσχας.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για το Δικέφαλο του Βορρά, καθώς βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με τον Ποπόφ στο 7ο λεπτό.

Πριν προλάβουν οι παίκτες του Λουτσέσκου να αντιδράσουν, ο Πρόμες διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, «παγώνοντας» κυριολεκτικά το γήπεδο.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 29’ ξεκίνησε η ανατροπή για τους Θεσσαλονικείς, με το τέρμα που σημείωσε ο Πρίγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι.

Η αντεπίθεση του Δικεφάλου απέδωσε καρπούς στο 37ο λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Λημνιός για την ισοφάριση, ενώ στο 44’ ο Πέλκας έβαλε στο ρόλο του οδηγού την ομάδα του, γράφοντας το 3-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πίεσαν για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τους Ρώσους να φτάνουν κοντά, όταν ο Πρόμες ανάλαβε να εκτελέσει πέναλτι στο 71’, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη (14/8), στη ρωσική πρωτεύουσα.

Διαιτητής: Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Χατσερίδης, Μαουρίσιο, Γκινγκό, Ζόμπνιν, Λομοβίτσκι

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84′ Σακχόφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61″ Ουάρντα), Λημνιός (79′ Ζαμπά)

ΣΠΑΡΤΑΚ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (94′ Ρασκαζόφ) , Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64′ Τιμοφέεφ) Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78′ Ζε Λουϊς), Πρόμες.