Τα ξημερώματα της Δευτέρας, με πτήση από το Παρίσι, έφθασε στην Αθήνα ο Αξέλ Τουπάν. Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει και ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις ώστε στη συνέχεια να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους». Το συμβόλαιο του Τουπάν θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2020.

Ο Γάλλος πρώην φόργουορντ της Ζαλγκίρις δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμφωνία με την ελληνική ομάδα: «Αισθάνομαι πολύ καλά, ενθουσιασμένος που θα παίξω εδώ. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Ήταν εύκολη απόφαση για μένα», ενώ για τον Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε: «Ο Μπλατ ήταν ένα κίνητρο, αλλά όχι το μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, πρωταγωνιστεί, έχει μεγάλους παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου».

Για τους Παπανικολάου και Τιμα που παίζουν στην ίδια θέση: «Η συνύπαρξη με αυτούς τους παίκτες είναι κάτι καλό. Στο σύγχρονο μπάσκετ έτσι κι αλλιώς οι θέσεις είναι όλο και λιγότερο σημαντικές. Κι εγώ και ο Παπανικολάου ή ο Τίμα μπορούμε να παίξουμε σε διαφορετικές θέσεις κι αυτό είναι καλό. Είναι καλό να έχει ύψος και αθλητικότητα σε αυτή τη θέση μια ομάδα».