Η ΑΕΚ έκλεισε τα βασικά κενά του ρόστερ της αποκτώντας τρεις ποδοσφαιριστές (Μπογέ, Πόνσε, Άλεφ) με τη μορφή δανεισμού από τις ομάδες που ανήκουν και διατηρώντας οψιόν για την αγορά τους.

Που για την κάθε περίπτωση μάλιστα μπορεί να καταβληθεί σε δόσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην Ένωση να αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι και τους τρεις παίκτες, με ένα ποσό που δεν θα ξεφεύγει από τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω μέθοδος στις μεταγραφές κρίνεται σίγουρα αποδοτική και έξυπνη. Καθώς επί της ουσίας η Ένωση έχει τη δυνατότητα να «τσεκάρει» φέτος τους συγκεκριμένους παίκτες πληρώνοντας μονάχα το συμβόλαιό τους και εφόσον κρίνει πως αξίζει να επενδύσει πάνω τους, να το κάνει στην πορεία. Χωρίς και πάλι να χρειαστεί να καταβάλει άμεσα ένα… τσουβάλι λεφτά.

Αυτή η τακτική εφαρμόστηκε πέρυσι με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια που πλέον ανήκει στους Κιτρινόμαυρους και είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ίσως μάλιστα για περισσότερες από μία περιπτώσεις παικτών. Αφού τόσο οι Μπογέ, Πόνσε, όσο και ο Άλεφ, αποτελούν ψαγμένες επιλογές που η ΑΕΚ πάλεψε πολύ για να φέρει στα μέτρα της.

Ο συγκεκριμένος μεταγραφικός δρόμος δείχνει να αποτελεί σταθερά στην πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και μπρος η ΑΕΚ, η οποία σε αυτό το κομμάτι άνοιξε φέτος νέες και μεγάλες πόρτες.

Που μένει να φανεί σε τι βαθμό μπορεί να εκμεταλλευτεί στην πορεία. Τόσο για να βρίσκει ποιοτικές και συμφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όσο και για να της είναι ευκολότερο να προκύψουν στην πορεία και νέοι… Βράνιες.

Που αποτέλεσε φέτος την πρώτη σημαντική πώληση των Κιτρινόμαυρων στην νέα εποχή.