Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησε για το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Ρωσία ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο Ελβετός έχει μείνει εντυπωσιασμένος τόσο από τη μη ύπαρξη του παραμικρού επεισοδίου, όσο και από τους χιλιάδες πετυχημένους ελέγχους ντόπινγκ των αθλητών, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ως «την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών».

«Πριν από μερικά χρόνια, είχα δηλώσει ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο της Ιστορίας. Σήμερα, μπορώ να επαναδιατυπώσω την άποψη μου, λέγοντας πως πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA.

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα στον κόσμο ή να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορεί να έχει αντίκτυπο στο μέλλον και ίσως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να μπορούν να βρουν έμπνευση από αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο, πολλά πράγματα που δεν δουλεύουν όπως έπρεπε, όχι σε μία μόνο χώρα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σίγουρα όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αλλά εδώ είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εστιάζουμε στο ποδόσφαιρο, στον εορτασμό του ποδοσφαίρου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη του διαλόγου, να επιτρέψει τη συζήτηση».

Στη συνέχεια ο Ελβετός παράγοντας ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η φιλοξενία των φιλάθλων του ποδοσφαίρου και γενικότερα του θεσμού υπήρξε κάτι παραπάνω από άριστη.

«Η Ρωσία έχει αλλάξει, έχει γίνει μια πραγματική χώρα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του DNA της χώρας, χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας. Όλα είναι όμορφα εδώ. Η κληρονομιά αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σημαντική και αυτό που κτίσθηκε, κτίσθηκε για το μέλλον. Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η αντίληψη για την Ρωσία. Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, στην Μόσχα αλλά και σε όλες τις πόλεις υποδοχής, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έφτασαν σε μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, σε μια χώρα έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε. Η Ρωσία είναι μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και Ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της FIFA.