Η Βραζιλία αποκλείστηκε από το Βέλγιο στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, τα αστέρια της έλαμψαν μόνο περιστασιακά και ο πιο αντιπροσωπευτικός παίκτης της, ο Νεϊμάρ, απογοήτευσε τις προσδοκίες πολλών υποστηρικτών της Βραζιλίας.

Μεταξύ των οπαδών της Σελεσάο που δεν έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι είναι και ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο», που οδήγησε στο τρόπαιο το 2002 τους «βερντεόρο». Σε συνέντευξη του στη Sport TV ο Βραζιλιάνος θρύλος μίλησε για τις πρόσφατες παραστάσεις της Βραζιλίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Περιμέναμε περισσότερα από τον Νεϊμάρ γιατί είναι το αστέρι της Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον πρόσφατο τραυματισμό ή για άλλους λόγους, αλλά φαινόταν περιορισμένος στο παιχνίδι. Ο Νεϊμάρ είναι ακόμα νέος, έχει ταλέντο και πολλές ευθύνες, αλλά πρέπει ακόμη να βελτιωθεί και να μάθει».

Ο συμπατριώτης του επικρίθηκε για συχνό «θέατρο» στη διάρκεια των αγώνων, με πιο… «δραματική» παράσταση εκείνη ενάντια στο Μεξικό και ο Ρονάλντο θέλησε να δώσει την άποψή του σχετικά με τη συμπεριφορά του O΄Ney. «Πριν από πέντε χρόνια του μίλησα και μου εξήγησε ότι αντιδρά έτσι επειδή επιδιώκει να αισθάνεται λιγότερο τα φάουλ και να περιποιηθεί τα χτυπήματα, όταν χτυπήσει. Ακόμη και σε μένα συνέβαινε και συχνά δεν σφύριζαν ούτε το φάουλ».

«Ο Νεϊμάρ πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Διακινδυνεύει πάρα πολύ με το να προσπαθεί να τιμωρηθούν οι αντίπαλοι. Οφείλει να προσπαθήσει να εκλάβει τα φάουλ που δέχεται ως κίνητρο βελτίωσης. Πρέπει να είναι πιο έξυπνος», συμπλήρωσε ο Ρονάλντο.