Η γερμανική εφημερίδα «Bild», ανέφερε σήμερα ότι οι παίκτες της Ρωσίας μύριζαν εμποτισμένα με αμμωνία κομμάτια βαμβάκι, προκειμένου να έχουν καλύτερη απόδοση στους αγώνες εναντίον της Ισπανίας και της Κροατίας.

Η αμμωνία δεν κατατάσσεται ως απαγορευμένη ουσία στους διεθνείς κανονισμούς αντιντόπινγκ, αλλά παρέχει φυσικά οφέλη, αφού διεγείρει την αναπνοή και βελτιώνει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα.

Εκπρόσωπος της ρωσικής ομοσπονδίας παραδέχτηκε στην καθημερινή εφημερίδα της Γερμανίας, «Suddeutsche Zeitung», ότι συνέβη αυτό από έναν αναπληρωματικό (Τσερίσεφ) που μπήκε στο παιχνίδι ενάντια στην Ισπανία.
«Η ρωσική ομοσπονδία ενήργησε σαν να ήταν κάτι τόσο κοινό όσο η χρήση σαμπουάν στο ντους», γράφει η Suddeutsche Zeitung.

Μάλιστα η Bild, ανέφερε ότι στο τέλος του ημιχρόνου αλλά και της κανονικής διάρκειας του αγώνα, η γερμανική δημόσια τηλεόραση, έδειξε αρκετούς Ρώσους παίκτες να τρίβουν τη μύτη τους, κάτι που σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα αποτελεί ένδειξη της συνήθους χρήσης αμμωνίας στην εθνική Ρωσίας.