Ανθρωποι που χτυπήθηκαν από την κρίση και αναζητούσαν διέξοδο από τα δάνεια προς το δημόσιο και τράπεζες, που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη που τους «έπνιγαν» κατέφυγαν σε ιερομόναχους για να εξομολογηθούν και σε γυναίκες μελλοντολόγους για να τους πουν το μέλλον τους. Χωρίς να γνωρίζουν ότι τα ονόματα τους στη συνέχεια θα συμπεριλαμβάνονταν στο «πελατολόγιο» κυκλώματος με αρχηγό μια 46χρονη που παρουσιαζόταν ως μεγαλοδικηγόρος και είχε καταφέρει να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τα μέντιουμ και τους ιερομόναχους καταφέροντας να τους μετατρέψει εν αγνοία τους σε πηγή πληροφοριών.


Η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με τους συνεργούς της κατηγορούνται ότι κατάφεραν να αποκομίσουν κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια, εξαπατώντας τα θύματα τους με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να τακτοποιήσουν τα δάνεια των θυμάτων τους. Τέλος στη δράση τους έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το 2013, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ.

Ειδικότερα η 46χρονη εμφανιζόταν ως δικηγόρος και οικονομολόγος, με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν τη ρύθμιση των χρεών, με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων, διακανονισμούς με τράπεζες και ρυθμίσεις ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Για τον σκοπό αυτό ισχυριζόταν ότι είχε υψηλές γνωριμίες στο Δημόσιο, σε τράπεζες, ακόμα και στην ΕΥΠ, που υποτίθεται ότι της έδιναν πληροφορίες.

Τα ραντεβού με τους «πελάτες» η 46χρονη τα έκλεινε σε καφετέριες, ξενοδοχεία ή στα σπίτια των θυμάτων και για να δίνει κύρος, εμφανιζόταν είτε με τον 44χρονο άνδρα της, τον οποίο παρουσίαζε ως πιλότο της Αεροπορίας Στρατού, ή της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε τον 50χρονο που εμφανιζόταν ως καθηγητής πανεπιστημίου, είτε με την 50χρονη, που τη σύστηνε ως οδηγό και σωματοφύλακα της.

Ζητούσε από τα θύματα όλα τα απαραίτητα έγγραφα της υπόθεσης, επικαλούμενη τη δημιουργία φακέλου, με σκοπό στην πραγματικότητα την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και τη δημιουργία οικονομικού προφίλ για τον εκάστοτε, ώστε να επιλέξει τελικά άτομα με οικονομικό υπόβαθρο.

Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων (τιμαλφή ή ακίνητη περιουσία) τα οποία υποτίθεται πως ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών (κάλυψη δικαστικών εξόδων, κάλυψη εξόδων που αφορούσαν τις τραπεζικές διαδικασίες, ρύθμιση οφειλών και χρεών κ.λπ.) και την εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης των υποθέσεων.

Αμέσως μετά όμως, η επικοινωνία με τα θύματα διακόπτονταν με το πρόσχημα ότι η 46χρονη είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που την ανάγκαζαν να βρίσκεται είτε κλινήρης, είτε σε νοσοκομείο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα που σχετίζονται με υποθέσεις θυμάτων, στρογγυλή σφραγίδα Δήμου, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κοσμήματα και τιμαλφή και 2.150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.