Ένα μήνα μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από το παράρτημα της Interpol της Κίνας για έναν 41χρονο κινέζο, οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στον Άλιμο.

Ο 41χρονος κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε ιδρύσει και διευθύνει ηλεκτρονική πλατφόρμα, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από μεγάλο αριθμό θυμάτων, μέσω της υπόσχεσης μεγάλου επιτοκίου επιστροφής, ύψους 20% – 40%. Με τον τρόπο αυτό είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματα του χρηματικό ποσό άνω των 30 δισεκατομμυρίων RMB ( νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) δηλαδή περίπου 3,9 δις ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τις κινεζικές διωκτικές Αρχές για παράνομη «απορρόφηση» δημοσίων καταθέσεων και ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του

Όταν διαπιστώθηκε πως είχαν χαθεί τα ίχνη του εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης του στη χώρα του.