Σειρά ερωτηματικών προκαλεί η αιφνιδιαστική μετακίνηση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Αττική σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα, έμπειρου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που είχε την ευθύνη για την συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την δράση του «Ρουβίκωνα» όπως και για άλλες ομάδες αναρχικών.
Επρόκειτο για αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που γνώριζε, σε υπηρεσιακό επίπεδο, πολλούς γνωστούς αντιεξουσιαστές και θεωρείτο βασική πηγή πληροφοριών των αρχών ασφαλείας για τις τυχόν κινήσεις και τις μεθοδεύσεις των επονομαζόμενων «ακτιβιστών των Εξαρχείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετάθεση του συγκεκριμένου αξιωματικού,με την 12ετή θητεία στην Κρατική Ασφάλεια ίσως σχετίζεται με τη δυσαρέσκεια επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη για το θέμα συνολικού χειρισμού του «Ρουβίκωνα» και την έλλειψη -τους τελευταίους μήνες κι αντίθετα με ότι συνέβαινε τον πρώτο χρόνο της δράσης του- πληροφοριών για τα επικείμενα κτυπήματα. Κάτι που οδηγούσε σε πλήρη αιφνιδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.
Η οποία μερικές φορές παρασυρόταν από σκόπιμες, παραπλανητικές ενέργειες των αναρχικών χωρίς να μπορεί να αξιολογήσει τα σχετικά στοιχεία. Μετακινήσεις από τμήματα αρμόδια για την δράση αναρχικών (κι όχι μόνο) υπήρξαν και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όχι όμως σε τόσο κρίσιμο επίπεδο.
Ο υπό μετακίνηση αξιωματικός της Κρατικής Ασφάλειας κατέθεσε προσφυγή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για ένα «στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ με 13ετή εξειδίκευση στον τομέα δράσης των αντιεξουσιαστών , του οποίου η αναπλήρωση είναι αρκετά δύσκολη».
Σε χθεσινή ανάρτησή του ο υπό μετακίνηση αξιωματικός ανέφερε για την θητεία του στο συγκεκριμένο πόστο: «ώρες ατελείωτες, πιέσεις απίστευτες, αντικείμενο με ποικίλες εκφάνσεις πολιτικές οικονομικές κοινωνικές, δεκεμβριανά του 2008, ρατσιστικά, αθλητικά (η αθλητική και το τμήμα ρατσιστικής έγιναν αργότερα) MARFIN δολοφονία Φύσσα , δολοφονία Φιλόπουλου (σσ.: σε επεισόδια οπαδών στην Παλλήνη το 2007).
Προσαγωγές , συλλήψεις σύνολο 13.000 άτομα». Κι ακολούθως συμπλήρωσε «την 29-6-2018 τέλειωσα με ένα ακόμα αυτόφωρο( από τα πολλά) στελέχους ομάδας που απασχολεί συχνά την υπηρεσία, επέστρεψα στο σπίτι και πληροφορήθηκα από κατώτερο αστυνομικό ότι η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο μου στην υπηρεσία, για λόγους άγνωστους και αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα».