Το κύμα της κακοκαιρίας που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι για το απόγευμα του Σαββάτου εμφανίστηκε με μόλις λίγες ώρες καθυστέρηση, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν την Αττική.

Ιδιαίτερα οι περιοχές του Πειραιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιδείνωσης του καιρού, με την ισχυρή βροχόπτωση να δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Κερατσινίου, ορισμένα οχήματα ακινητοποιήθηκαν από τη συσσώρευση υδάτων στο δρόμο, χωρίς να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, δέχθηκε ορισμένες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, χωρίς να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του φαινομένου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχισθεί και την Κυριακή με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στην Αττική αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.